18 aprilie 2012

Lady Gaga vine în România

Aşa cum s-a anunţat pe site-ul oficial al artistei, concertul Lady Gaga în România este o certitudine. Concertul din cadrul turneului mondial „The Born This Way Ball” va avea loc pe 16 august 2012, pe Arena Naţională, în cadrul unui spectacol grandios organizat de Emagic.



Turneul debutează pe 27 aprilie 2012 în Coreea de Sud. Artista va interpreta atât piese de pe cel mai recent album, „Born This Way”, cât şi piese incluse pe albumele „The Fame” şi „The Fame Monster”. Pe continentul european, Lady Gaga va fi însoţită de trupa The Darkness, reunită recent, cunoscută pentru hit-ul „I Believe in a Thing Called Love”, şi de Lady Starlight, o mai veche colaboratoare a artistei, care a fost confirmată ca invitat special şi pentru alte show-uri din Australia, Noua Zeelandă şi Europa.

„The Born This Way Ball”, cel de-al treilea turneu din cariera artistei, se anunţă a fi unul dintre cele mai spectaculoase turnee din istoria muzicii. Acesta urmează exemplul turneului precedent, susţinut de Lady Gaga în perioada 2009-2011, care a purtat numele „The Monster Ball” şi care a stabilit noi recorduri de audienţă: aproape 2.5 milioane de spectatori în 201 show-uri. Mai mult decât atât, publicaţia The Sun l-a numit cel mai bun show al anului, iar în cadrul ediţiei 2012 a premiilor Pollstar Concert Industry a primit titlul de Major Tour of the Year. „The Born This Way Ball” nu se va lăsa mai prejos, Lady Gaga pregătind fanilor săi un nou concept, o nouă scenă şi o nouă producţie. „Alături de Haus Of Gaga am lucrat luni întregi pentru a concepe o scenă spectaculoasă. The Born This Way Ball este o Pop-Opera Electro-Metal; este povestea Începutului, geneza Împărăţiei Faimei (Kingdom of Fame). Cum am fost concepuţi şi cum vom păşi în eternitate,” a declarat artista.

„The Born This Way Ball” va fi primul turneu Lady Gaga după lansarea albumului „Born This Way”, material care de la apariţia pe piaţa muzicală, în luna mai 2011, s-a vândut în peste 6 milione de exemplare în toată lumea. „Born This Way” reprezintă continuarea albumelor „The Fame” (2008) şi „The Fame Monster” (2009), care pe lângă numeroasele premii Grammy câştigate, au înregistrat vânzări de peste 15 milioane de exemplare, iar single-urile lansate au fost vândute în peste 65 de milioane de copii.

În anul 2011, Lady Gaga a fost declarată de revista Forbes drept cea mai puternică femeie din lume, fiind inclusă totodată şi pe lista celor mai influenţi oameni, clasament realizat de Time Magazine. Cu peste 2,2 miliarde de vizualizări pe YouTube, Lady Gaga este cel mai căutat artist în mediul online, deţinând în prezent şi cel mai mare număr de fani pe Facebook, aproape 50 de milioane, precum şi titlul de „cea mai urmărită personalitate” pe Twitter, cu cei peste 22 de milioane de followers. Lady Gaga este singurul artist al erei digitale care a reuşit să treacă de pragul de 5 milioane de vânzări numai pentru primele două hituri din carieră.

Originară din Lowestoft, Suffolk, Anglia, formaţia The Darkness, formată din Justin Hawkins (voce/chitară), Dan Hawkins (chitară), Frankie Poullain (bas) şi Ed Graham (tobe), este pregătită să revină pe scena internaţională odată cu lansarea celui de-al treilea album, primul după opt ani. Programat să apară la sfârşitul verii, albumul, al cărui nume nu a fost dezvăluit încă, marchează următorul pas în cariera trupei, după cele două materiale discografice lansate înaintea pauzei care i-a ţinut despărţiţi pe membrii trupei timp de cinci ani. Primul album The Darkness, „Permission to Land”, lansat în 2003 şi premiat cu platină, conţine hit-urile „I Believe in a Thing Called Love” şi „Get Your Hands Off My Woman”, în timp ce pe al doilea material, „One-Way Ticket to Hell and Back”, lansat doi ani mai târziu, în 2005, se regăsesc piesele „One Way Ticket” şi „Is It Just Me?”.

Reunirea trupei The Darkness din vara anului 2011 a fost considerată un real succes, aceasta fiind descrisă de revista LA Weekly drept „…o întoarcere eroică, cu un chef şi mai mare de distracţie, fiind în continuare trupa cu una dintre cele mai spectaculoase reprezentaţii live ale mileniului, un adevărat show multi-dimensional.” Fanii şi criticii deopotrivă au rămas surprinşi de vestea revenirii, trupa susţinând numeroase show-uri cu casa închisă atât în Marea Britanie, cât şi în Statele Unite ale Americii. Trupa a lansat recent un nou single intitulat „Nothing’s Gonna Stop”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Lady Gaga vine în România"

  1. Lucian Velea spune:

    Live Nation si Emagic anunta mutarea concertului Lady Gaga in Piata Constitutiei, show-ul fiind programat intial pe Arena Nationala. Data concertului va ramane acceasi, 16 august 2012. Decizia a fost luata din considerente de ordin logistic, pregatirea productiei necesitand mult mai mult timp decat cel preconizat initial, fapt care ar fi afectat meciul de fotbal FC Dinamo – FC Barcelona, programat cu doar cateva zile inainte de concert.

    Set-up-ul evenimentului in noua locatie va include locuri in tribune, acestea fiind adaptate la categoriile de bilete vandute deja pentru Arena Nationala, si renumerotate corespunzator. Se vor pastra categoriile de pret anuntate initial pentru biletele cu loc, acestea urmand a fi insa dispuse mai apoape de scena, avand o vizibilitate optima. Nici pe gazon categoriile de bilete nu vor suferi modificari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook