18 ianuarie 2012

José Eduardo Agualusa, omagiat la Cluj

Studenţi de la Facultatea de Litere îl vor omagia joi, 19 ianuarie 2012, de la ora 19:00, pe scriitorul angolez José Eduardo Agualusa, în cadrul unei seri de lectură dedicate literaturii de expresie portugheză. Tinerii vor citi, în limbile română şi portugheză, fragmente din romanul „Vânzătorul de trecuturi„. Evenimentul are loc la librăria Cărtureşti din Iulius Mall, Cluj-Napoca, iar accesul este liber. Unul dintre participanţi va câştiga, prin tragere la sorţi, volumul în limbă română, oferit de Editura Leda, cea care a publicat prima traducere românească din opera scriitorului angolez.

Sesiunea de lectura bilingvă este organizată de Biblioteca Portugheză şi Centrul de Industrii ale Limbii de la Facultatea de Litere în parteneriat cu librăria Cărtureşti Cluj şi Editura Leda.

Acţiunea romanului „Vânzătorul de trecuturi” se concentrează în jurul personajului Félix Ventura, care şi-a ales o meserie cel puţin bizară: vinde trecuturi false. Clienţii săi, oameni de afaceri prosperi, politicieni, generali, au un viitor asigurat, dar le lipseşte un trecut bun. Félix le confecţionează o genealogie de lux, amintiri fericite, le oferă fotografii ale unor fictivi strămoşi iluştri, iar viaţa îi merge de minune. Într-o noapte, în casă apare un străin misterios, în căutarea unei identităţi angoleze şi atunci, ca într-un vârtej, trecutul invadează prezentul şi imposibilul devine real.

Seara dedicată lui José Eduardo Agualusa, unul dintre cei mai importanţi scriitori africani contemporani de expresie portugheză, se înscrie într-o serie de activităţi lunare de promovare a literaturii portugheze şi de expresie portugheză în trei librarii din Cluj: Cărtureşti, Humanitas şi Librarium Book Corner. Până acum au mai fost organizate seri literare dedicate scriitorului José Saramago, laureat portughez al premiului Nobel pentru literatură şi poetului Fernando Pessoa, figură reprezentativă a literaturii portugheze.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook