22 august 2013

John Searle: Însușirea noatră comună – conştiinţa

Filozoful John Searle expune un studiu al conștiinței umane, respingând sistematic principalele obiecții la adresa existenței acesteia. Descoperind procesele creierului care stau la baza conștiinței, aflăm că primul pas e acceptarea conștiinței ca fiind un fenomen biologic. Filozoful refuză din start teoria unui vast program de simulare. (Filmat în cadrul TEDxCERN.)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "John Searle: Însușirea noatră comună – conştiinţa"

  1. Lia spune:

    http://dexonline.ro/definitie/con%C8%99tiin%C8%9B%C4%83
    CONȘTIÍNȚĂ s. f. 1. forma cea mai evoluată, proprie omului, de reflectare psihică a realității obiective prin intermediul senzațiilor, percepțiilor și gândirii, sub formă de reprezentări, noțiuni, judecăți, raționamente, inclusiv procese afective și voliționale. ◊ gândire, spirit.

    Discursul este depasit, nu poate fi adresat unor contemporani.
    Constiinta exista si ca vrei si ca nu vrei. Poti s-o ignori,sa ignori sentimentele pe care le poti avea privind moralitatea acțiunilor tale, dar sigur nu poti trata constiinta cu un asemenea discurs!

    Totusi, imi plac conferintele TED: aduc publicului larg informatii si teme de reflexie care pot amplifica impactul proiectelor și activităților lor sau de a schimba ceva la nivelul constiintelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook