12 mai 2015

Jocul Ripper

Jocul Ripper„, un nou roman de Isabel Allende, este lansat miercuri, 13 mai 2015, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. La eveniment participă Ioana Baldea Constantinescu, scriitoare şi jurnalist cultural, Elisabeta Lasconi, critic literar, şi Iuliana Alexa, redactor-şef al ediţiei în limba romană a revistei Psychologies. Întâlnirea va fi moderată de Andreea Răsuceanu, critic literar şi senior editor Humanitas Fiction. Actriţa Letiţia Vlădescu dă glas unui fragment din roman.

invitatie

În noua carte apărută la Humanitas Fiction, celebra scriitoare chiliană se depărtează de stilul literar care a consacrat-o, cel al realismului magic şi al ficţiunii istorice, şi abordează o tematică nouă. Rezultatul? Un pasionant thriller care o apropie pe Isabel Allende de marii maeştri ai genului ca Agatha Christie sau Arthur Conan Doyle.

Jocul Ripper” este un amestec straniu: o sărbătoare literară, o combinaţie între o poveste poliţistă plină de suspans şi o saga romantică. O carte pe care nici un fan Isabel Allende (şi nu doar ei!) nu ar trebui să o rateze.

Amanda Martín e o adolescentă precoce, obsedată de Ripper, un joc pe Internet care presupune dezlegarea unor crime şi mistere. Face parte dintr-un grup de jucători în care ceilalţi patru participanţi sunt, asemenea ei, adolescenţi retraşi, cu minţi strălucite, din diferite colţuri ale lumii. Lor li se alătură bunicul Amandei, de care aceasta se apropiase mai mult după divorţul părinţilor ei. Mama fetei, Indiana, e specialistă în aromoterapie şi oscilează între cele două relaţii pe care le are – cu Alan, descendentul uneia dintre cele mai bogate familii din San Francisco, şi cu Ryan, un fost membru al marinei militare.

Când în oraş sunt semnalate mai multe crime misterioase, care par să nu aibă legătură între ele, Amanda se adânceşte în dezlegarea lor, fără să bănuiască însă vreo clipă că în scurtă vreme chiar mama să va fi în pericol de moarte. Ea va trebui să dezlege, alături de prieteni şi de bunicul său, un puzzle diabolic, care depăşeşte graniţa ficţiunii şi invadează realitatea, rezultat al unei minţi feroce şi necruţătoare.

Isabel Allende, nepoata fostului preşedinte chilian Salvador Allende, s-a născut în 1942 la Lima, în Peru. Îşi petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de cincisprezece ani şi lucrează ca ziaristă.

În 1982, primul ei roman, „Casa spiritelor”, are un succes fulminant şi devine imediat bestseller internaţional. În 1984 publică „Despre dragoste şi umbră”, apoi „Eva Luna” (1987), „Povestirile Evei Luna” (1989) şi „Planul infinit” (1991). În anul 1992, fiica scriitoarei, bolnavă de porfirie, moare. Următoarea ei carte, „Paula” (1994), îi este dedicată. De mult succes se bucură insolitul volum „Afrodita” (1997), romanele „Fiica norocului” (1999) şi „Portret în sepia” (2000), volumul de memorii „Tara mea inventată” (2003) şi romanul „Zorro” (2005).

În 2006 îi apare romanul „Inés a sufletului meu”, în 2007 publică volumul autobiografic „Suma zilelor”, în 2009, romanul „Insula de sub mare”, iar în 2011, „Caietul Mayei”, toate bestselleruri internaţionale. La începutul lui 2014 apare „Jocul Ripper„, primul thriller al autoarei.

În 1994, statul francez i-a acordat titlul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar în 2004 a fost primită în American Academy of Arts and Letters.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook