20 septembrie 2010

Iubiri din trecut

O personalitate de necontestat a cinematografiei franceze şi internaţionale, Claude Lelouch aduce în premieră pe marile ecrane din România cea mai recentă producţie a sa, filmul „Iubiri din trecut” („Ces amours-là”), din 24 septembrie 2010 în cinematografele: Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO şi în reţeaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacău).



„Întotdeauna am fost un regizor care preferă să-şi urmeze vocea inimii”, a declarat Claude Lelouch. „În acest film am condensat toate sentimentele, pasiunile şi obsesiile mele. Într-un fel, este rezultatul celor 50 de ani de visuri şi emoţii”. „Iubiri din trecut” a prins viaţă pe 8 iunie 2009 în România, filmările fiind continuate apoi în oraşul francez Beaune, localitate în care Claude Lelouch a înfiinţat o şcoală de cinematografie. Primul „Motor!” s-a spus în Studiourile MediaPro din Buftea, regizorul scriindu-şi mai departe povestea în locaţii celebre din centrul şi împrejurimile capitalei: ArCuB, Tribunalul Bucureşti, Teatrul Naţional, Casa Scriitorilor, Palatul Mogoşoaia şi pe străzile romantice din centrul istoric al Bucureştiului.

Din distribuţie fac parte vedete consacrate că Anouk Aimée şi Dominique Pinon, dar şi actori la început de carieră, precum Audrey Dana, Samuel Labarthe, Laurent Couson, Giles Lemaire şi Jacky Ido. Pe generic se regăsesc şi actori romani – Zoltan Butuc, Ştefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu şi Marie Beldiman au avut onoarea de a lucra alături de nume sonore ale cinematografiei franceze, dar şi cu muzicieni celebri: Massimo Ranieri, Liane Foly şi Raphael.

Filmat în 5 săptămâni, „Iubiri din trecut” reuşeşte să cuprindă într-un mod ingenios şase decenii de istorie europeană văzute prin ochii personajului principal feminin, Ilva, interpretată de actriţă Audrey Dana. Inspirat din cartea lui Lelouch – „Ces Années là”, „Iubiri din trecut” prezintă cu multă emoţie povestea unei femei al cărei curaj şi atitudine conturează perfect silueta eroinei moderne.

Ilva (Audrey Dana) este surprinsă în film începând din copilărie şi până la maturitate: o tânără a cărei viaţă amoroasă este la fel de întortocheată precum un labirint. Ea cunoaşte pe rând iubirea unui francez, a unui ofiţer german, apoi se îndrăgosteşte de doi soldaţi americani. Deşi fiecare dintre relaţiile sale a fost reală şi sinceră, în final aceşti bărbaţi nu au reprezentat decât episoade din viaţa Ilvei, destinul purtând-o în cu totul altă direcţie.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook