30 aprilie 2015

Istoricul Adrian Cioroianu conferenţiază la Stockholm

Adrian Cioroianu, profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii București, conferenţiază la Stockholm pe 12 şi 13 mai 2015. Evenimentele au loc la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm şi la Institutul Suedez pentru Politici de Securitate şi Dezvoltare, fiind organizate de ICR Stockholm, Ambasada României în Regatul Suediei şi Institutul Suedez pentru Politici de Securitate şi Dezvoltare.

Programul de la ICR Stockholm, deschis de ES doamna Răduţa Matache, ambasadorul României în Regatul Suediei, demarează pe 12 mai, la ora 17:30, cu proiecţia documentarului „Un secol pentru România”, urmată de o conferinţă în limba engleză susţinută de Adrian Cioroianu. „Un secol pentru România” este un proiect realizat de TVR Media în 2012, scenariul, lectura şi prezentarea aparţinându-i istoricului român. Documentarul parcurge ultimul secol din istoria României, analizând în mod special evenimente precum formarea României Mari, cel de-al Doilea Război Mondial, dictatura comunistă, precum şi contextul internaţional care a influenţat situaţia României.

Pe 13 mai, de la ora 15:00, Adrian Cioroianu conferenţiază pe tema „The Eastern Partnership ahead of the Riga Summit” la sediul Institutului Suedez pentru Politici de Securitate şi Dezvoltare. Evenimentul, moderat de către directorul institutului, dr. Svante E. Cornell, este urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Adrian Cioroianu este profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii București, autor al mai multor cărți de istorie a României şi coautor de manuale de liceu. În perioada 1998-2007 a fost profesor la Colegiul PRO din București și redactor la revista Dilema veche. A fost realizator al emisiunilor TV „Ora de istorie” (Realitatea TV, 2000), „Chiasma. Dialoguri PAX” (PAX TV, 2003) și „Totul la vedere” (TVR 1). În perioada 2007-2008 a îndeplinit funcția de Ministru al Afacerilor Externe în Guvernul României.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook