21 aprilie 2016

Istoria Astronomiei, 950 de ani de la trecerea Cometei Halley observată în 1066

Cometa Halley este cea mai faimoasă dintre cometele periodice, putând fi văzută aproximativ la fiecare 75-76 de ani. Aceasta a fost denumită după astronomul englez Edmond Halley și face parte din categoria cometelor de scurtă perioadă. Cea mai recentă emisiune de mărci poștale este dedicată acestei comete periodice și reprezintă un supratipar al coliței emisiunii „Întoarcerea Cometei Halley”, din anul 1986. Purtând titlul de „Istoria Astronomiei, 950 de ani de la trecerea Cometei Halley observată în 1066”, emisiunea filatelică poate fi achiziționată începând de vineri, 22 aprilie 2016, de la magazinele Romfilatelia.

timbru astronomie

Emisiunea de mărci poștale este formată dintr-un plic prima zi și o coliță nedantelată, prezentând o ilustrare stilizată a parcursului Cometei Halley prin Galaxia noastră.

Pliantul emisiunii oferă detalii suplimentare privind caracteristicile cometei, informații despre primele mențiuni și trecerile importante ale acesteia, precum și o scurtă introducere în frumosul domeniu al astronomiei.

De Cometa Halley se leagă o poveste interesantă ce îl are în prim plan pe scriitorul american Mark Twain. Acesta s-a născut în 1835, la două săptămâni după trecerea cometei, scriitorul notând în autobiografia sa că a venit odată cu cometa și că va pleca tot odată cu ea. Ceea ce este interesant este faptul că ceea ce a prevăzut s-a adeverit, scriitorul trecând în neființă în aprilie 1910, dată ce a înregistrat o nouă trecere a cometei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook