19 aprilie 2012

Invincibilii

Una dintre cele mai de succes comedii franţuzeşti ale tututor timpurilor, „Invincibilii” („Intouchables”) aduce pe marile ecrane o fabuloasă lecţie de viaţă a unor oameni pe care soarta îi aduce împreună absolut întâmplător, transformându-i în prieteni pentru totdeauna. În regia duoului Olivier Nakache şi Eric Toledano, filmul poate fi urmărit în premieră din 20 aprilie 2012 în cinematografele din România.



În urma unui teribil accident cu parapanta, Philippe (interpretat de Francois Cluzet), un artistocrat înstărit, e nevoit să angajeze un asistent personal şi, surprinzător, îl alege pe Driss (interpretat de Omar Sy), un tânăr din suburbii, proaspăt ieşit din închisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job. Lăsând la o parte lipsa lui de experienţă, când vine vorba despre umor lucrurile se schimbă radical. Şi astfel, toate barierele dispar, lăsând loc celor mai nebuneşti, ciudate şi incredibil de amuzante aventuri, în care Philippe şi Driss se antrenează constant, clădind o prietenie puternică, deşi improbabilă.

Cu un joc actoricesc remarcabil, un scenariu genial bazat pe întâmplări reale, dialoguri inteligente şi umor de calitate, „Invincibilii” este unul dintre puţinele filme aclamate de critici şi iubite de public în egală măsură. Filmul a doborât atât recorduri de premii, cât şi de box-office, fiind al treilea cel mai vizionat film din toate timpurile în Franţa şi primind 10 nominalizări la Premiile Cesar, premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Omar Sy), precum şi Tokyo Grand Prix pentru cel mai bun film la Tokyo International Film Festival.

Lui Eric Toledano şi Olivier Nakache le-a venit ideea acestui film încă din anul 2003, imediat după ce au vizionat un documentar despre viaţa milionarului Philippe Pozzo di Borgo, care a rămas ţintuit într-un scaun rulant după o coborâre cu parapanta. Mulţi ani mai târziu, cei doi au pus în practică acest vis şi l-au contactat pe Philippe: „A avut încredere în noi”, a declarat Olivier Nakache. „Iar atunci când întâlneşti pe cineva asemeni lui, rămâi marcat. Ne-a dat pagini cu notiţe pentru fiecare ciornă din scenariu. De exemplu, obişnuia să remarce situaţii tehnic imposibile având în vedere condiţia lui. Pe scurt, a dat o tentă veridică filmului, arătându-ne de multe ori o realitate mai nebună şi mai amuzantă decât cea pe care o scriam noi.”

În aceeaşi notă, Eric Toledano declară: „Philippe ne-a spus: Dacă faceţi acest film, trebuie să fie amuzant. Pentru că povestea mea trebuie să fie tratată cu umor. Eram încântaţi şi liniştiţi când am auzit acest lucru. Apoi a adăugat: Dacă nu l-aş fi întâlnit pe Abdel, aş fi murit. Conversaţia ne-a permis să reflectăm asupra unor lucruri foarte importante. De exemplu, cum între doi reprezentanţi ai unor clase sociale diametral opuse, Philippe şi Abdel, se crează o legătură atât de puternică. Aceşti doi oameni, unul doborât de un handicap fizic, celălalt victima unui handicap social, dau dovadă de o complementaritate ciudată şi neaşteptată care a reuşit să dea naştere unei prietenii pe viaţă.”

MediaPro Distribution aduce pe marile ecrane din România o comedie fenomen care a uimit întreaga lume, în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti), Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex – Băneasa, Glendale Studio (Bucureşti), Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Bacău, Brăila, Timişoara, Piteşti), Odeon Cineplex Cluj, Cinema Elvira Popescu (Bucureşti).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Invincibilii"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook