14 aprilie 2008

Inventarul iernilor

Inventarul iernilorMarţi, 15 aprilie 2008, de la ora 16:00, are loc la Librăria Mihail Sadoveanu din Bucureşti (B-dul General Magheru, nr. 6-8), în prezenţa autorului, lansarea celei de a doua ediţii, revăzută, a cărţii „Inventarul iernilor„, de Petru Maier Bianu, apărută la editura Cartea Românească.

Cartea va fi prezentată publicului de Iolanda Malamen, Cosmin Ciotloş, Albert Kovaks, Corina Sofica şi Alexandru Ecovoiu. Un fragment de roman, în lectura autorului, va fi susţinut muzical de ghitaristul Cosmin Soare.

Albert Kovacs spune despre carte: „Romanul adevărat şi deosebit de original al lui Petru Maier Bianu este greu de definit sau de încadrat intr-o singură direcţie a literaturii române sau universale. El este şi roman textualist, şi proză optzecistă, şi opera de realism fantastic sau magic, şi roman cinematografic imaginar. Este şi autobiografie, şi memorialistică, adică Petru Maier Bianu în totalitate. Şi, înainte de toate, este o carte despre viaţă şi fericire, despre dramele şi tragediile mizerabilei, sfâşietoarei epoci.”

Petru Maier Bianu s-a născut la 2 septembrie 1947, la Sibiu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti, în anul 1976. A realizat filme artistice de lung şi scurt-metraj, filme documentare, piese de teatru în ţară şi în străinătate. Ca sriitor, a debutat în 1990 cu volumul de versuri „Preludii epice”, la Editura Eminescu. În anul 1999 a publicat la Editura Cartea Românească prima ediţie a romanului „Inventarul iernilor”. Este preşedinte al Fundaţiei Culturale ACCUMM şi coordonator al Atelierului de Cultură şi Civilizaţie Universală. În anul 2003 i s-a acordat Atestatul de înaltă Excelenţă în Polimecanică – Arta Semnelor şi a Simbolurilor – de către Societatea ALMATERIA din Barcelona-Caracas. Este membru al U.C.I.N.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook