11 februarie 2019

Învățăm… dintr-o privire!

Odată cu al doilea semestru al anului școlar MNAR lansează programul educativ „Învățăm… dintr-o privire!”, conceput special pentru a sprijini învățământul formal și activitățile din săptămâna Școala altfel. Înscrierile la programele din ofertă pentru semestrul al doilea al anului școlar 2018-2019 se primesc începând de luni 11 februarie 2019, în limita locurilor disponibile. Programele se adresează grupurilor organizate de elevi și se desfășoară la cerere, în perioada 19 februarie – 15 iunie 2019. Durata programelor variază între 90 și 120 minute. În funcție de solicitări și disponibilități, ele pot fi organizate și în perioada vacanțelor școlare.



După succesul înregistrat în perioada 6-9 februarie 2019 de programul „Vacanța… ARTfel”, dedicat copiilor între 7 și 12 ani, MNAR revine cu o ofertă educativă care se adresează profesorilor și elevilor din toate ciclurile.

Organizat pe cicluri – preșcolar, primar, gimnazial, liceal – programul „Învățăm … dintr-o privire!” este adaptat nevoilor specifice fiecărui grup de vârstă. Vizitele interactive și atelierele creative folosesc contactul direct cu opera de artă originală și procesul de creație ca modalități de explorare a relației copiilor și tinerilor cu sine și cu lumea înconjurătoare, contribuind la dezvoltarea curiozității și a sensibilității estetice. Susținute de educatori muzeali și artiști experimentați, programele sunt caracterizate de o abordare deschisă bazată pe observație, descriere, păreri și întrebări formulate în cadrul unor dialoguri care contribuie la dezvoltarea gândirii critice prin joc și curiozitate.

MNAR încurajează profesorii, părinții și pe toți cei interesați să descarce prezentările PDF de pe site pentru a le distribui tuturor celor interesați.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook