27 octombrie 2015

Interior, 1901

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul să participe sâmbătă, 31 octombrie 2015, ora 12:00, la programul „Opera sub clar de… lupă”, în expoziţia „Gustave Marissiaux. O poetică a privirii”, deschisă în Sălile Kretzulescu ale MNAR (intrarea vizavi de Biserica Kretzulescu). Cu această ocazie, publicul poate asista la o analiză în detaliu a fotogravurii „Interior, 1901” (planşă din albumul „Viziuni de Artist”), urmată de o prezentare a expoziţiei.

Interior, 1901, G. Marissiaux

Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (4 lei), fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, de luni până vineri în intervalul orar 10:.00 – 16:00.

Expoziţia „Gustave Marissiaux. O poetică a privirii” aduce în faţa publicului o serie de fotografii datorate unei personalităţi artistice complexe. Gustave Marissiaux (1872-1929) este un nume de referinţă în arta belgiană datorită fotografiilor sale poetice, caracterizate de o sensibilitate deosebită, aproape feminină. Acestea îl plasează printre reprezentanţii de seamă ai curentului pictorialist din fotografia belgiană.

Prin creaţia sa, Gustave Marissiaux a contribuit la transformarea radicală a fotografiei şi a modului în care imaginea fotografică a fost percepută ulterior. Subiectele abordate de către Marissiaux (portrete feminine, peisaje din Italia şi Belgia, scene din bazinele de extracţie a huilei din zona Liège) au o notă comună: estetismul. Marcat de peisagistica preimpresionistă franceză şi de portretul englez, Marissiaux a transferat imaginilor sale calităţi plastice. De fapt, preocupările sale sunt cele ale unui pictor, culoarea având un rol esenţial chiar şi în fotografiile alb-negru. Se poate spune astfel despre Gustave Marissiaux că este un artist fotograf şi un fotograf artist.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook