5 iulie 2017

Întâlniri în pagini tipărite: Tudor Banuş – Honore Daumier

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) invită publicul joi, 6 iulie 2017, ora 18:30, la vernisajul expoziției de grafică „Întâlniri în pagini tipărite: Tudor Banuş – Honoré Daumier”, care are loc în sălile Kretzulescu ale MNAR (Calea Victoriei nr. 49-53). Curatorii expoziţiei sunt Carmen Cernat, specialist artă grafică și Oana Ionel, artist. La eveniment este prezent artistul Tudor Banuș, iar în deschidere iau cuvântul Petru Lucaci, Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Horațiu Mălăele, cunoscutul actor și caricaturist și Ovidiu Șimonca, redactor-șef adjunct la revista Observatorul Cultural.



Expoziția grupează un ansamblu de lucrări de grafică aparținând artiștilor Tudor Banuş (59 de lucrări) și Honoré Daumier (20 de lucrări). Contextul politic și social reprezintă o sursă comună de inspirație în opera celor doi, având ca mod de expresie ilustrația de presă. Lucrările artiștilor îmbină o multitudine de perspective (sociale, psihologice și politice) și lasă privitorului spațiu pentru a înțelege această arhitectură a umanității pe care cei doi o construiesc în epoci diferite. „Întâlnirea” celor doi în această expoziție rezidă în surprinderea tensiunilor și angoaselor lumii contemporane lor.

Călin Stegerean, directorul general al MNAR, arată în catalogul expoziției:

Mă bucur că această expoziție în tandem a devenit realitate plecând de la o discuție pe care am avut-o cu domnul Banuș în toamna anului trecut. Datorită ei, prin desenele lui Honoré Daumier din patrimoniul muzeului nostru, ne putem întoarce într-un secol marcat de ascensiunea modernității, dar prin desenele lui Tudor Banuș realizăm că lumea, în esență, a rămas aceeași, în ciuda aparențelor de tot felul.

Perioada în care expoziţia poate fi vizitată este 6 iulie – 10 septembrie 2017, în intervalul miercuri – duminică, între 11:00 – 19:00. Biletul de intrare este 10 lei, iar în prima miercuri din fiecare lună intrarea este gratuită.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook