5 mai 2015

Întâlnire prin Skype cu scriitorul italian Paolo Giordano

Paolo Giordano, unul dintre cei mai apreciaţi şi traduşi scriitori din noua generaţie de prozatori italieni, este invitat via Skype în Librăria Humanitas de la Cişmigiu, miercuri, 6 mai 2015, de la ora 19:00, într-un dialog despre experienţa militarilor staţionaţi în Afganistan şi despre conceperea romanului „Corpul uman„, publicat la Editura Humanitas Fiction, în colecţia „Raftul Denisei”. La discuţia moderată de scriitoarea Daniela Zeca-Buzura participă şi colonelul Vasile Marineanu, şeful Centrului de investigaţii sociocomportamentale din Ministerul Apărării Naţionale, care are la activ mai multe misiuni în teatre de război.

invitatie

Afganistan, valea Gulistan, un punct roşu pe hărţile departamentelor de ştiri. Reporteri din întreaga lume au vizitat bazele în care sute de mii de soldaţi, din 51 de ţări, participă la operaţiuni militare. Paolo Giordano revine din valea Gulistan transformând un pluton de soldaţi în eroii noului său roman. Avanpostul Ice este revelatorul unei poveşti despre maturizarea unei generaţii. Microierarhia militară se desface în istorii personale în care intervin evenimentele vieţii anterioare plecării în misiune. Traumele definitive ale războiului le continuă pe cele difuze ale trecutului, de care tinerii soldaţi încearcă să se desprindă căutând aventura.

Aparţinând noii generaţii de prozatori italieni, Paolo Giordano s-a născut în 1982 la Torino şi a urmat studii de fizică teoretică, obţinând în 2010 un doctorat în fizica particulelor. Tânărul cercetător ştiinţific Paolo Giordano şi-a cultivat marea pasiune pentru literatură urmând în 2006–2007 cursurile de tehnici narative de la Scuola Holden, fondată şi condusă de scriitorul Alessandro Baricco. În 2008 a publicat romanul „Singurătatea numerelor prime” („La solitudine dei numeri primi”), distins în acelaşi an cu mai multe premii literare importante. Romanul a cunoscut un imens succes, fiind ecranizat în 2010 şi tradus în 40 de ţări. „Corpul uman” („Il corpo umano”) vede lumina tiparului în 2012, fiind deja tradus în peste 30 de ţări.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook