17 ianuarie 2019

India mă cheamă

Zdob și Zdub începe anul 2019 în forță cu o melodie inspirată din călătoriile internaționale. „India mă cheamă” este titlul piesei ce a fost extrasă de pe următorul album al trupei, „Bestiarium”.



„India mă cheamă” este un travel-video despre aventurile căciulei românești în India. Roman, solistul Zdob și Zdub, face yoga de mulți ani, acesta fiind și motivul pentru care a devenit mai interesat de cultura, tradițiile și spiritualitatea civilizației indiene.

A visat să vadă India. Zis și făcut. Ce poate fi mai frumos decât o vacanță într-o țară plină de soare, în mijlocul iernii? Peripețiile lui Roman au fost filmate, astfel că „India mă cheamă” e un „travel- clip”.

Ideea de a uni specificul muzical al zonei noastre cu muzica indiană i-a venit lui Mihai (compozitor, chitară bas ZSZ). Lui Mihai îi place să experimenteze cu muzica etnică a diferitor popoare. Nu în ultimul rând, piesa „India mă cheamă” a fost inspirată de copilăria Zdubilor, când filmele indiene erau foarte populare în URSS. „Jimmy-The Disco Dancer” este un film care a marcat generații de copii și maturi acum multe decenii. De aici e și refrenul Jimmy Dja Jimmy Dja în single-ul „India mă cheamă”.
 
Albumul „Bestiarium” are un concept eco, vorbește despre relația om-natură și este inspirat din drumețiile Zdubilor prin Carpați, din basmele românești și din folclorul autentic. De pe album au mai fost extrase până acum piesele „Ursul” și „Omul liliac”, iar o dată la două luni, Zdob și Zdub lansează câte o piesă de pe album, până la finalul anului 2019 când apare albumul.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook