19 noiembrie 2010

În derivă: vineri – Maria

Interpretat de Marcel Iureş în serialul „În derivă„, doctorul psihoterapeut Andrei Poenaru va încerca să se menţină pe linia de plutire apelând la ajutorul unui alt doctor psihoterapeut, ştiind că mijloacele neconvenţionale şi, uneori, extreme ale Mariei Pascali sunt singurele capabile de a extrage de la el adevărurile durerose şi revelaţiile de care el se eschivează.



Maria Pascali, o femeie distinsă, în vârstă de 62 de ani, aparent blândă şi sufletistă, este fostul mentor al lui Andrei Poenaru, cea care i-a fost călăuză spirituală şi profesională în anii de formare ca psihoterapeut.

Însă elevul ei a preferat să meargă pe un drum singular şi, de atunci, între ei s-au strâns lucruri nespuse, conflicte şi dezamăgiri care i-au făcut să nu se mai vadă timp de aproape 10 ani. În spatele figurii fragile se ascunde o femeie dominatoare, voluntară, amărâtă de viaţă şi cu o curiozitate aproape agresivă uneori. Îşi depăşeşte deseori rolul de arbitru imparţial şi se foloseşte de poziţia ei pentru a se răzbuna şi a-l înghenuchea pe fostul ei ucenic, astfel că şedinţele lor de psihoterapie se transformă în veritabile coliziuni de temperamente şi de ego-uri.

În terapie, Maria va trebui să facă faţă tuturor eschivelor, atacurilor, rezistenţelor de orice fel pe care Andrei le va aduce cu sine, ca pacient. Marile adevăruri, oricât de dureroase sau înspăimântătoare, într-un final se vor spune. La o parte din şedinţele de vineri, Andrei va veni însoţit de Laura, soţia sa.

Actriţa Tamara Creţulescu, care o interpretează pe Maria, are o vastă activitate profesională ce cuprinde roluri atât în teatru cât şi pe marele ecran: „Dona Diana”, „Jocul Ielelor” şi „Danton” de Camil Petrescu, „Richard al III-lea” şi „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Exilaţii” de James Joyce, respectiv „Ciprian Porumbescu”, „Vacanţa cea mare”, regia Andrei Blaier, „O vară de neuitat”, regia Lucian Pintilie, sau „Logodnicii din America”, regia Nicolae Mărgineanu.

Tamara Creţulescu declara: „S-a întâmplat un miracol, o pasiune mai veche a mea s-a întâlnit cu meseria mea şi mai veche. Sunt foarte încântată că fac rolul acesta şi mai ales într-o companie mai mult decât onorabilă, cu Marcel Iureş, cu care am jucat în mai multe filme.” În ceea ce priveşte colaborarea cu regizorii, Tamara Creţulescu a mai adaugat: „Nu am mai lucrat nici cu Titus, nici cu Adi până acum. Însă a fost o întâlnire atât de firească încât am avut senzaţia că am mai lucrat cu ei. M-am înţeles foarte bine cu amândoi şi de altfel cu întreaga echipă. A fost o experienţă foarte interesantă şi HBO face foarte bine ce face.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook