20 noiembrie 2009

Ho Ho Ho

Pe 20 noiembrie 2009, în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Light, Starplex, Lotus (Oradea) şi Odeon (Cluj), are loc lansarea filmului „Ho Ho Ho”, produs de Alma Sârbu şi Patricia Poienaru şi distribuit de MediaPro Distribution. În rolurile principale joacă Ştefan Bănica Jr., Pavel Bartoş, Bogdan Iancu, Alina Chivulescu şi Valentin Teodosiu.

Premiera de gală va avea loc sâmbăta, 21 noiembrie 2009, cu începere de la orele 19:30, la CinemaPRO, şi se va desfăşura într-un decor de basm, specific sărbătorilor de iarnă. Alături de actorii din rolurile principale şi realizatorii filmului, vor păşi pe covorul roşu şi numeroase vedete din showbizz-ul românesc: Andreea Esca, Iulia Vântur, Marius Moga, Adela Popescu, Wilmark, Mihai Petre, Mircea Solcanu şi Cabral.



„Ho Ho Ho”, al cărui scenariu este scris de Bogdan Mirică, aduce pe marile ecrane povestea lui Horaţiu (Bogdan Iancu), un băieţel de opt ani care încă mai crede în Moş Crăciun şi primeşte drept cadou de sărbători o zi la mall. Ceea ce ar fi trebuit să fie o zi normală de Crăciun se transformă însă într-o adevărată aventură în momentul în care copilul se pierde de mama sa. El îl întâlneşte pe Ion (Ştefan Bănică Jr.), un pungaş deghizat în Moş Crăciun, aflat în mijlocul unei operaţiuni ilegale. Spre deosebire de Moşii de la televizor, lui Ion nu pare să îi placă prea mult copiii. Cu toate astea, băiatul e convins că acesta este adevăratul Moş Crăciun şi se ţine scai de el, provocând tot felul de încurcături periculoase, dar şi amuzante. Până la final, Moş Crăciun prinde drag de Horaţiu, iar băiatul descoperă ca miracolele au loc cu adevărat.

„Ho Ho Ho” este înainte de toate o comedie de Crăciun, prima producţie de acest gen realizată vreodată pentru marile ecrane româneşti. „Dacă spunem că, de fapt, e o comedie, nu păcălim pe nimeni, vrem ca oamenii să râdă şi chiar foarte mult, mai ales în sala de cinematograf, dar principalul nostru scop este acela de a trezi sentimente, să facem astfel încât hohotele de râs să se amestece cu lacrimi de emoţie: familia, prietenia, singurătatea, efortul şi, desigur, iubirea îşi dau întâlnire în acest film”, declară regizorul filmului, Jesus Del Cerro, cel care în România a mai semnat şi producţiile „Cu un pas înainte” (2007), „Contratimp 1” (2008) şi „Contratimp 2” (2009).

Ingredientele principale care au contribuit la realizarea acestei comedii au fost: 100 de saci cu zăpadă artificială, 30 de kg de globuri, 50 de metri de beteală, 5 Moşi Crăciuni, un Fiat 500 din 1960 şi o Dacie din anii ’80, un brad de 6 m şi pentru antren – 30 de actori şi o echipă de filmare formată din 85 de persoane. Chiar dacă filmările au fost realizate în principal la centrul comercial Băneasa Shopping City, una dintre cele mai frumoase secvenţe din film, dacă nu cea mai frumoasă, a fost realizată la depoul Victoria, într-o noapte de iunie. Farmecul i l-a dat atât locaţia, diferită de cele pe care le vedem în mod obişnuit, dar mai ales tramvaiul special aranjat pentru filmare. Iar zăpadă artificială care a acoperit depoul a trezit nostalgii, deşi Crăciunul părea la ani-lumină distanţă. Pentru actriţa Alina Chivulescu, aceasta e una dintre cele mai frumoase amintiri de la filmări: „Mi se pare nedrept sa aleg o singură secvenţă, şi cu toate acestea există una anume pe care o simt aproape de suflet şi care e de fapt un fel de leitmotiv al filmului – scena cu tramvaiul şi sunetul de clopoţei.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook