11 aprilie 2011

Helen Mirren şi-a imprimat urmele paşilor şi ale palmelor în ciment

Helen Mirren, câştigătoare a numeroase premii, a primit un omagiu pe 28 martie 2011 la Grauman’s Chinese Theatre de pe bulevardul Hollywood prin invitaţia de a-şi imprima urma mâinilor şi a paşilor în colţul dedicat celebrităţilor. Ceremonia a început în cursul orei 11:30, ora locală. Astfel mostrele din ciment ale mâinilor şi paşilor celebrei actriţe de origine britanică se alătură amprentelor numeroaselor legende ale cinematografiei mondiale, care se găsesc în teatrul din Los Angeles. Printre alte nume sonore ale căror amprente se găsesc la Grauman’s Chinese Theatre se numără Humphrey Bogart, John Wayne, Marilyn Monroe, Julie Andrews, Frank Sinatra, Cher şi Brad Pitt.



Ceremonia a fost condusă de Russell Brand, prieten al actriţei şi partener în comedia romantică „Arthur”, a cărei premieră va avea loc 8 aprilie 2011 în Statele Unite.

Actriţa în vârstă de 65 de ani a câştigat numeroase premii de-a lungul carierei, atât pentru rolurile din teatru, film, cât şi televiziune. A fost leaureată a premiilor Oscar, Globurilor de Aur sau Premiilor SAG (Screen Actors Guild) şi a celor mai importante premii ale criticilor de film pentru rolul din drama „The Queen” („Regina”). În plus, a primit numeroase nominalizări la Oscar pentru rolurile din „The Madness of King George” („Nebunia regelui George”), „Gosford Park” şi „The Last Station”. Mirren a fost aclamată şi pentru interpretarea din filmele „Red”, „The Tempest”, „State of Play” („Jocuri la nivel înalt”), „Calendar Girls” („Fetele din calendar”), „Teaching Mrs. Tingle” („O lecţie pentru profa de istorie”), „Cal” sau „Excalibur”. Helen Mireen a fost laureată cu Oscar şi pontru rolul din seriaulul televizat „Elizabeth I”, dar şi cu două premii Emmy şi trei premii BAFTA pentru rolul principal din serialul televizat „Prime Suspect”. Mirren a fost de asemeni nominalizată de două ori la Tony Award pentru rolurile din „A Month in the Country” şi „Dance of Death”.

Cel mai recent film al actriţei, comedia romantică „Arthur”, este un remake al filmului cu acelaşi titlu lansat în 1981. În această nouă şi modernă ecranizare a unei poveşti clasice, Mirren reinventează rolul lui Hobson, care este la origini un majordom interpretat de John Gielgud. Hobson se transformă astfel într-o dădacă pentru amorezul bogat Arthur (interpretat de Russell Brand), un playboy petrecăreţ care s-a bazat întodeauna pe dădaca lui ca să-l scape din belele. Dădaca se dovedeşte a-l îndrăgi pe iresponsabilul si flusturaticul său angajator, deşi acesta îi testează răbdarea la fiecare pas, mai ales în momentele în care ea încearcă să îl facă să se maturizeze.

Articol scris de Andreea Tănase (masterand MTTLC)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook