27 februarie 2013

Hârtiile masculului

Pe 28 februarie 2013, de la ora 19:00, se lansează la Cluj, la librăria Cărturesti, una dintre cele mai apreciate cărţi de proză apărute recent în România: „Hârtiile masculului„, ultimul roman al lui Silviu Gherman. În prezenta autorului, Rareş Moldovan va vorbi despre carte, Mihai Mateiu îl va descoase pe autor despre scris şi alte activităţi predilecte, iar acesta va citi din roman. La sfârşit, ceai şi autografe.



Hârtiile masculului” este descris de către Răzvan Petrescu, redactorul cărţii, ca un roman situat între fantastic, parabolă şi joc, având şi-un mic aer SF. O societate dominată de femei, în care bărbaţii sunt chiar mai jalnici decât sclavii – ideea nu e nouă nici măcar în ficţiune, nou e însă modul în care autorul combină o mulţime de personaje şi obiecte imaginare cât mai neobişnuite, cu nume pe măsura, pentru a construi o poveste în care, pe lângă morala de rigoare, ironia, mai puţin umorul, joacă un rol important. Un alt ingredient bine folosit e violenţa, de toate tipurile, cu pedală pe cea sexuală, unde imaginaţia lui Silviu Gherman se dezlănţuie într-o manieră goyabosh cu atât mai universală cu cât e mai autohtonă.

Silviu Gherman s-a născut pe 25 iulie 1981 în Braşov. A urmat un liceu de artă, apoi a plecat la Bucureşti, unde a pendulat între o facultate administrativă şi una de actorie.

Silviu Gherman mărturiseşte:

Continui să fiu actor doar cu numele. M-am angajat la o corporaţie. În 2008 am infiinţat Mes Quins, o formaţie de pop sintetic cunoscută ca floarea undergroundului. Tot în acelaşi an am început să postez regulat pe pagina mea de Youtube scurte filme comice. Am publicat până acum două cărţi: „Scurta şi plictisitoarea viaţă a lui Kjus”, Polirom, 2005, şi „Cele mai frumoase creiere”, Cartea Românească, 2008 (Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor Bucureşti). Misoginismul, inadecvarea şi mai multe eşecuri sentimentale au dus la apariţia „Hârtiilor masculului”, cartea unei lumi în care am trăit ani de zile şi în care nu vreau să mă mai întorc. Tot ce am scris aici e adevărat.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook