14 martie 2016

Habemus bebe

Sâmbătă, 19 martie 2016, de la ora 16.:00, Muzeul Național de Artă al României invită publicul să participe la spectacolul de teatru „Habemus bebe” în regia lui Robert Bălan, scris de o mamă (Elena Vlădăreanu) şi interpretat de trei actriţe (Dana Voicu, Carmen Florescu, Lala Mişosniky) care sunt, la rândul lor, mame. Performance-ul vorbește despre experienţa maternităţii, despre condiţia femeii-artist, despre confuzie şi crize, despre identitate şi panică, despre limite, corp şi nutriţie.

Habemus bebe

Evenimentul are loc în cadrul expoziției „Egal. Artă și feminism în România modernă”, deschisă la sediul MNAR, la parterul Galeriei Naționale. Accesul se face pe baza unei rezervări prealabile prin e-mail la programari@art.museum.ro sau la telefon 021.3148119. Intrarea este liberă. Număr maxim de locuri este 90. Participanţii trebuie să se prezinte cu cel puțin 15 minute înainte de începerea spectacolului.

Elena Vlădăreanu spune:

„Habemus bebe” este un spectacol despre confuzie. Despre fragilitate. Despre emoţii. Despre frumuseţe. Despre femei puternice. Despre mame.

Mult timp după ce am născut nu m-am mai gândit la literatură, deşi ea era undeva acolo. Când rămâneam pentru câteva minute singură încercam să verbalizez ceea ce mi se întâmpla, dar curând mi-am dat seama că este imposibil. Nici un cuvânt, nici un singur cuvânt nu poate descrie ce se întâmpla cu mine atunci când îmi ţineam fetiţa în braţe. Sau când stătea la sân. Sau când o priveam minute în şir în timp ce dormea. Sau când îi ţineam tălpile lipite de obrajii mei. Ce a ajuns în cuvinte sunt eu. Cu schimbări, cu frustrări, cu ezitări, confuză, neîncrezătoare, apucată, panicată, nedormită, cu burtă, instinctuală, citind tot mai multe despre nutriţie şi creşterea copilului şi punându-mi tot mai multe întrebări – de fapt, variante la „oare fac bine ce fac?”. Aşa a apărut „Habemus bebe”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook