14 iunie 2018

„Furtuna” în turneu la Beijing

La invitația Beijing People’s Art Theatre din China, Teatrul Național „I.L. Caragiale” participă la Festivalul Internațional de Teatru organizat între 22 iunie – 8 iulie 2018 de teatrul din capitala Chinei. Ținând cont de profilul festivalului și de coordonatele sălii de la Beijing (Capital Hall cu peste 900 de locuri), Teatrul Național „I.L. Caragiale” participă la festival cu unul dintre spectacolele cele mai reprezentative din repertoriul său curent, „Furtuna” de William Shakespeare, în regia lui Alexander Morfov, spectacol multipremiat și care a repurtat deja câteva succese internaționale semnificative. „Furtuna” are la Beijing 3 reprezentații în zilele de 22, 23 și 24 iunie 2018.



Un basm despre un duce detronat, devenit magicianul Prospero, și despre fiica lui, Miranda. O comedie a iluziilor, feerie, un text despre putere și răzbunare, Furtuna este, mai presus de orice interpretare, o piesă despre puterea demiurgică a artei și imaginației. Știința lui Prospero depășește legile oamenilor, controlează natura, stăpânește duhuri și provoacă iubirea.

O distribuție impresionantă, cu Ion Caramitru în rolul Prospero, într-o montare captivantă, cu ritmuri frenetice, umor și emoție, de o plasticitate puternică și o ilustrație muzicală ale cărei cadențe urmăresc spectatorul mult timp de la ieșirea din sală.

Acest turneu important, reprezintă un demers semnificativ de diplomație culturală românească, contribuind la strângerea și aprofundarea relațiilor cu una din cele mai mari țări din lume, deschizând drumul pentru continuarea unui dialog activ în acest domeniu.

Turneul se realizează cu susținerea Institutului Cultural Român și a Allianz Tiriac Asigurări, care acoperă o parte din costuri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook