3 noiembrie 2010

Funcţionarii

Luna noiembrie 2010 înseamna pentru Teatrul Metropolis împlinirea a 3 ani de existenţă, motiv pentru care este dedicată premierelor. Sâmbătă, 6 noiembrie, de la ora 18:00, şi duminică, 7 noiembrie, de la ora 11:00, Teatrul Metropolis prezintă premiera naţională a spectacolului „Funcţionarii” de Cehov, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Distribuţiaeste alcătuită din Mirela Gorea, Gelu Niţu, Marius Gâlea, Costel Bojog, Alin State, Cosmin Nedelcu, Gabriel Costin, Sorina Ştefănescu şi Ionuţ Vişan.

Prezent în cadrul Festivalului Naţional de Teatru 2010, spectacolul „Funcţionarii” face parte din programul „Stagiarii”, realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

„Funcţionarii” este o comedie dulce amăruie, care te poartă cu grijă şi tandreţe în universul cehovian, un spectacol care te învăluie şi te face prizonier prin umorul de calitate şi energia extraordinară.

Alexandru Măzgăreanu, regizorul spectacolului, declară:

Spectacolul de la Teatrul Metropolis a însemnat în primul rând şansa de a mă „juca” cu o parte din proza lui Cehov şi în al doilea rând oportunitatea de a închega o echipă de actori formată atat din debutanţi (la fel ca şi mine), cât şi din actori consacraţi, unii dintre ei chiar profesorii celor mai sus menţionaţi. 6 însemnări, una mai disperată decât alta, un birou trist şi necăjit şi câţiva funcţionari care se dau într-un spectacol de zile din ce în ce mai nevrozate.

Cât mai multe teatre din Bucureşti şi din ţară ar trebui să preia iniţiativa Teatrului Metropolis, şi anume de a da o şansă tinerilor regizori, actori, scenografi!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook