20 aprilie 2017

Fugato Labile: Camille Claudel

În conexiune cu expunerea temporară în Galeria de Artă Europeană a operei de artă „Sculptorul Rodin, pictând”, de Camille Claudel (1 martie – 4 iunie 2017) în cadrul programului de conferinţe „Opere în prim plan”, Muzeul Naţional de Artă al României aşteaptă pe cei interesaţi vineri, 21 aprilie 2017, ora 19:00, în Sala Auditorium, la piesa de teatru „Fugato Labile: Camille Claudel” (în traducerea lui Edith Negulici şi regizată de Liana Ceterchi). Din distribuţie fac parte Liana Ceterchi, Teodora Toader şi Cezara Munteanu şi este un spectacol al Asociaţiei Femeilor din Teatru „If…/Dacă…pentru femei”.



Piesa este dedicată vieţii şi operei sculptoriţei franceze menită a pune în valoare personalitatea unei artiste mai puţin cunoscute pe scena artistică modernă. Aceasta prezintă publicului o perspectivă actuală asupra biografiei şi creaţiei sculptoriţei, într-o perioadă în care opera ei este recuperată la nivel internaţional prin expoziţii temporare şi cataloage dedicate, evenimente care au culminat recent cu deschiderea unui muzeu închinat lui Camille Claudel la Paris.

Liana Ceterchi, regizoarea piesei, declară:

Camille Claudel. Femeia artist cunoscută mai mult pentru relaţia ei cu Rodin (căruia i-a fost elevă, confidentă, amantă şi muză) şi-a depăşit timpul şi a fost dată uitării chiar de oamenii cei mai apropiaţi ei. Un destin remarcabil, atât prin forţa cu care a pătruns şi a reuşit în lumea artistică, cât şi prin tragismul care i-a marcat sfârşitul. Paul Claudel fratele ei mai mic, spunea că ar fi fost înzestrată cu toate darurile; considerată genială, inteligentă, cultivată, de o frumuseţe izbitoare – a fost dăruită acestei lumi pentru a revela frumosul. Camille Claudel a adus sculptura într-un punct în care echilibrul sfida zborul. Nu a fost însă lăsată să zboare. Nu o permiteau prejudecăţile timpului, Nu se cădea, Nu era voie… Camille Claudel a luptat cu fiecare NU al timpului ei… devenind ea însăşi un NU, refuzând să mai lucreze, să mai existe. A trebuit să treacă aproape un secol pentru a se i se recunoaşte geniul.

Intrarea liberă este liberă la ambele spectacole de vineri, 21 aprilie 2017, ora 19:00, şi vineri 12 mai 2017, ora 19:00.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook