25 martie 2016

Filosoful Cătălin Avramescu despre rolul foametei în filosofie şi literatură

Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează luni, 4 aprilie 2016, începând cu ora 18:00, la sediul său, conferinţa „Extreme Hunger and the Law of Nature” susţinută de Cătălin Avramescu, conferențiar la Facultatea de Științe Politice a Universității București și docent al Universității din Helsinki, specialitatea sa fiind istoria filozofiei politice (secolele XVII-XVIII).

În cadrul evenimentului, acesta poartă o discuţie cu filosoful şi criticul de artă suedez Daniel Birnbaum, director al Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană (Moderna Museet) din Stockholm, desemnat în 2009 de revista de specialitate Art Review drept a patra cea mai influentă persoană din lume din domeniul artei contemporane internaţionale, pornind de la tema canibalismului, subiectul comun al volumelor publicate de cei doi participanţi – „Filosoful crud. O istorie a canibalismului”, respectiv „As a Weasel Sucks Eggs; An Essay on Melancholy and Cannibalism”.

Conferinţa urmăreşte progresul ideilor cu privire la foametea extremă şi conflictul drepturilor fundamentale în teoriile dreptului natural din perioada modernă timpurie şi din Iluminism, de la Grotius la Adam Smith.

Evenimentul face parte din seria de conferinţe organizate de ICR Stockholm în cadrul căruia personalităţi marcante ale culturii române îşi prezintă opera în contextul unei teme relevante pentru mediul cultural suedez. Conferinţa este susţinută în limba engleză.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Filosoful Cătălin Avramescu despre rolul foametei în filosofie şi literatură"

  1. hershkowitz spune:

    Să înţeleg că foamea şi canibalismul sunt „teme relevante pentru mediul cultural suedez”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook