26 iulie 2021

Film 4 Fun 2021

A XIII-a ediție a festivalului internațional de comedie „Film 4 Fun” are loc pe site-ul acestui eveniment cinematografic anual, în perioada 5–8 august 2021. Spre deosebire de ediția din 2020, desfășurată integral online, anul acesta festivalul beneficiază de o gală de închidere, în cadrul căreia se acordă și premiile ediției. Gala este organizată în stațiunea montană Sinaia, gazda tradițională a evenimentului.

La a treia ediție de „Film 4 Fun” cu o competiție internațională de scurtmetraje comice, selecția festivalului include 25 de filme din 12 țări: România și Franța (câte 5 producții), Spania (4), Germania (3), Argentina, Belgia, Brazilia, Columbia, Mexic, Moldova, Olanda și SUA (câte 1 film fiecare). Scurtmetrajele incluse în competiție, produse după 1 august 2018, au fost selecționate de criticul de film Mihai Fulger, director artistic Film 4 Fun, din cele 1018 producții din toată lumea înscrise în festival.

Între 5 și 8 august 2021, cele 25 de comedii cinematografice scurte, din competiția acestui an pot fi vizionate cu subtitrare în engleză, de oriunde în lume online. Spectatorii au șansa de a-și vota filmul preferat pentru Premiul Publicului.

Pentru a treia ediție consecutivă, competiția „Film 4 Fun” este evaluată de un juriu internațional, care acordă premiile pentru „Cel mai bun scurtmetraj”, „Cel mai bun regizor” și „Cel mai bun scenariu”. Juriul de experți al ediției a 13-a a festivalului este compus din criticul de film francez Fabien Baumann (redactor al revistei „Positif”), scenarista, producătoarea și selecționera rusă Aleksandra Zhukova, scenarista și regizoarea greacă Rinio Dragasaki, actrița română Ada Condeescu și compozitorul român Cristian Lolea.

Gala de închidere „Film 4 Fun 2021” are loc pe 8 august 2021, la Cinema Carpați din Sinaia, și este transmisă live pe Facebook și pe canalul YouTube al festivalului. Pe lângă ceremonia de premiere, în prezența membrilor juriului internațional, gala propune mai multe surprize publicului spectator.

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, a declarat:

Perioada de pandemie nu a reușit să ne șteargă zâmbetul de pe buze și nici din inimi! Mă bucur că, după o ediție exclusiv online a festivalului internațional de comedie „Film 4 Fun”, gala de premiere a celei de a XIII-a ediții se va desfășura la Sinaia, la cinematograful Carpați, pe 8 august. Astfel, invitații din țară și din străinătate, precum și publicul larg vor avea din nou ocazia să se bucure de comedii bune în Sinaia. Un oraș cald, ospitalier, deschis către artă și cultură.

Producătoarea, monteuza și profesoara Laura Georgescu Baron, directoare-fondatoare a „Film 4 Fun”, a declarat:

După un an trist, în care am fost privați de participarea la evenimente culturale, aștept cu nerăbdare să retrăiesc emoția și bucuria întâlnirii cu publicul în cadrul ceremoniei de premiere a celei de-a XIII-a ediții a festivalului „Film 4 Fun”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook