7 septembrie 2011

Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” 2011

Consiliul Judeţean Gorj, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Asociaţia Epigramiştilor din România, Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii „Flacăra”, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, Consiliul local şi Primăria Runcu, Societatea Umoriştilor Gorjeni organizează la Târgu-Jiu şi Runcu, în perioada 21-23 octombrie 2011, ediţia a XIX-a a Festivalului Naţional de Umor “Ion Cănăvoiu”.

Manifestarea este deschisă umoriştilor – profesionişti sau neprofesionişti – pe următoarele secţiuni de concurs:
1. cea mai bună carte de umor a anului,
2. epigramă,
3. fabulă,
4.proză umoristică scurtă,
5. parodie/poezie satirică,
6. caricatură/fotografie umoristică.

1. Concurs de volum, inclusiv antologii. Participă volumele de umor (epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică…) tipărite în perioada ocombrie 2010 – octombrie 2011.

2. Concurs de epigramă. Se concurează cu 10 epigrame, câte 2 pe temele: „Haz / Necaz'” şi „Eu cu cine votez”, iar celelalte pe teme libere.

3. Concurs de fabule. Se concurează cu 3 fabule.

4. Concurs de proză scurtă. Se concurează cu 3 proze de maxim 3 pagini fiecare.

5. Concurs de parodie/poezie umoristică. Se concurează cu câte 5 creaţii.

6. Concurs de caricatură / fotografie umoristică. Se vor trimite minimum 5 caricaturi / fotografii, de format A4 în passepartou, pe teme libere.

Nu se impune limită de vârstă pentru participare.

Autorii interesaţi de concurs îşi vor trimite lucrările într-un singur exemplar, până la data de 18 octombrie 2011 (data poştei), pe adresa:

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj
str. Calea Eroilor 15
Târgu-Jiu, cod 210135, Gorj

Nu este admisă participarea în concurs a autorilor laureaţi (cu premiul I) la ultimele trei ediţii.

Vor fi respectate obişnuitele condiţii ale secretului participării (plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto şi adresa în interior. Obligatoriu va fi menţionat un telefon de contact). Pentru secţiunile volum şi caricatură condiţia de „motto” se exclude.

Un juriu local va selecta lucrările pentru fiecare secţiune şi vor fi propuse spre ierarhizare juriului naţional al Festivalului, care include personalităţi ale umorului românesc pentru fiecare secţiune.

În cadrul Festivalului vor fi organizate diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: Salonul naţional de caricatură – ediţia a VI-a, întâlniri cu epigramiştii gorjeni, recitaluri umoristice, turniruri epigramistice, vernisaje de expoziţii, spectacole, lansări de carte şi reviste, emisiuni radio-tv.

Se acordă următoarele premii:

Două premii pentru „Cea mai bună carte de umor a anului” (pentru volum de epigramă şi separat pentru volum de fabulă/ proză scurtă/ poezie umoristică), în valoare de 700 lei, respectiv 800 lei, acordate de Consiliul Judeţean Gorj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

La secţiunile epigramă şi fabulă:
– Două premii l, în valoare de 540 lei fiecare, pentru: epigramă şi fabulă, acordate de Consiliul Judeţean Gorj.
– Două premii ll, în valoare de 480 lei fiecare, acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj
– Două premii lll, în valoare de 320 lei fiecare, acordate de Liga Culturală „Fiii Gorjului” şi Grupul de Publicaţii „Flacăra” Bucureşti.

La secţiunile proză scurtă şi parodie/poezie umoristică, se acordă câte un premiu, în valoare de 500 lei, acordate de Consiliul local şi Primăria Runcu.

La secţiunea caricatură, se acordă trei premii, în valoare de 300 lei, 240 lei şi respectiv 160 lei, acordate de Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Liga Culturală „Fiii Gorjului”.

Se acordă şi premiul anual pentru literatură „Ion Cănăvoiu”, în valoare de 800 lei, acordat de Biblioteca Judeţeană unui scriitor gorjean, pentru volumul anului. Pentru această secţiune va funcţiona un juriu aparte, format din scriitori gorjeni.

Se mai acordă:
– patru premii speciale, în valoare de 480 lei fiecare, acordate de Consiliul Judeţean, pentru caricaturiştii invitaţi de organizatori la ediţia a VI-a a Salonului Naţional de caricatură.
– şase premii de excelenţă, în valoare de 600 lei fiecare, acordate de Şcoala Populară de artă Târgu-Jiu unor promotori şi creatori de umor
– alte premii speciale, oferite concurenţilor de instituţii şi firme gorjene, diverse publicaţii, posturi de radio şi tv, persoane particulare etc.

Lucrările destinate concursului nu se restituie. Volumele primite vor intra în fondul de carte „Ion Cănăvoiu” al CJCPCT Gorj.

Juriul are latitudinea ca, în funcţie de valoarea lucrărilor din concurs, să redistribuie unele premii. Cheltuielile de cazare, transport şi masă pentru juriu şi invitaţi vor fi suportate de către organizatori. Pentru laureaţi se asigură cazarea şi masa.

Câştigătorii şi invitaţii vor fi anunţaţi telefonic sau telegrafic în timp util, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, din ziua de 23 octombrie 2011.

Contravaloarea premiilor nu se expediază prin poştă.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele:
• 0253.213.710 (Centrul Jud. pt. Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale),
• 0721.370.057 (Ion Cepoi – director CJCPCT Gorj),
• 0766.715.938 (Constantin Popescu),
• 0727.930.333 (Viorel Surdoiu)

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

One thought on "Festivalul Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu” 2011"

  1. olariu elena spune:

    Apreciez faptul ca romanul / poet nascut prin suferinta si neajunsuri poate, dintotdeauna a facut haz de necaz…Toata consideratia pentru organizarea acestui concurs. Ce nu am inteles> nu am vazut eu poate o adresa de email, sau postala unde sa trimitem lucrarile si sau de ce nu se distrubuie premiul prin intermediul postei, avandu/se in vedere faptul ca participantul poate fi bolnav sau pur si simplu nu are o stare financiara mai acatarii. Toata stima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook