9 iunie 2016

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Marca poștală își certifică încă o dată rolul de ambasador cultural în lume, reprezentând manifestarea artistică printr-o emisiune tematică, intitulată sugestiv „Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu”, ce poate fi achiziționată începând de vineri, 10 iunie 2016, de la magazinele Romfilatelia. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cea mai importantă manifestare culturală de teatru și artele spectacolului din România, ce susține un dialog creator la nivel european și internațional și promovează creația teatrală de cea mai bună calitate, se desfășoară în perioada 10-19 iunie 2016.

sibiu2

În anul 1993, un grup de inițiativă al Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, ajutat de personalități culturale române și personalități ale lumii teatrale din România și de peste hotare, s-a hotărât să redea orașului strălucirea pierdută prin organizarea unui festival de teatru. Astfel, prima ediție a festivalului, denumit inițial „Festivalul de Teatru Tânăr Profesionist”, a avut loc tot în anul 1993, în luna martie, într-un Sibiu acoperit de zăpadă, unde oaspeții au purtat usturoi în buzunare pentru a se proteja de vampiri.

Cu o vechime de peste 20 de ani, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu contribuie în mod substanțial la consolidarea prestigiului României la nivel internațional, conducând cu succes la dezvoltarea fenomenului de turism cultural. Recunoscut pentru valoarea sa și semnificația importantă pe plan artistic, festivalul a fost premiat în 2015 de către Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei, pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor culturale româno-nipone.

Cele două timbre ale emisiunii, având valorile nominale de 5 lei, respectiv 8 lei, fac trimitere atât către elemente grafice ale afișului festivalului (personajul cu masca), cât și către simboluri ale arhitecturii sibiene (Turnul Sfatului şi Turnul Olarilor). De asemenea, sigla festivalului se regăsește ilustrată grafic pe vinietele celor două minicoli.

Acestea sunt completate de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă. Ștampila prima zi a emisiunii se găsește în incinta Oficiului Poștal Sibiu nr. 1, aflat în str. Mitropoliei nr. 14.

sibiu1

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook