15 noiembrie 2010

Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigrame „Romeo şi Julieta la Mizil”

Descria I.L. Caragiale în „O zi solemnă”: „Mizilul!… Aşezată la poalele Tohanilor, celebre podgorii, această urbe – o grădină – se răsfaţă cu multă cochetărie pe o pajişte plană, asupra căreia bate soarele în plin de cum răsare şi până apune, iarna şi vara. Rar se găseşte o panoramă aşa de plăcută şi atât de luminată: la miazănoapte, trâmba podgoriilor aci aproape, şi mai sus, în depărtare, treptele din ce în ce mai azurii ale Carpaţilor; la miazăzi, câmpia vastă, care se-ntinde, uşor povârnită, până departe-n Dunăre. La spate, cea din urmă treaptă a munţilor; în faţă, neţărmurita zare a câmpiei. Se poate zice că Mizilul este poarta Bărăganului.”

În aceste locuri frumoase se va desfăşura Festivalul Internaţional de Poezie şi Epigrame „Romeo şi Julieta la Mizil”, ediţia a IV-a.

Concursul organizat are două secţiuni:
– Poezie – maxim patru poezii
– Epigramă – maxim patru epigrame

Înscrierile se fac până pe 30 decembrie 2010 pe site-ul www.romeojulietalamizil.ro sau prin poştă. Taxa de participare este de 20 lei, iar premiile totale de 4000 lei. Taxa va fi trimisă prin mandat poştal pe adresa liceului:

prof. Bădicioiu Laurenţiu
Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu”
str. N.Bălcescu, nr.131
Mizil, Prahova, cod 105800
menţiunea: pentru „Romeo şi Julieta la Mizil”, ed. a IV-a.

Toţi participanţii şi profesorii îndrumători primesc diplome. După premiere se editează Antologia cu textele selectate ale concursului, ce va fi trimisă prin poştă.

Spre a destinde rigida regulă a folosirii celor patru cuvinte obligatorii doar într-o epigramă, Ranetti, Romeo, Julieta şi Mizil, valabilă invariabil la primele ediţii, organizatorii oferă la această ediţie o perpectivă mai atractivă, păstrând totuşi Mizilul, cum era şi firesc, expus “tirului” epigramiştilor. O epigramă are ca temă impusă Mizilul. Sugestii beletristice: Geo Bogza, „175 de minute la Mizil”, I.L. Caragiale, „O zi solemnă”, George Ranetti, „Romeo şi Julieta la Mizil”. Textele sunt pe www.romeojulietalamizil.ro. Celelalte trei epigrame au teme libere. Poeziile/epigramele nu trebuie să fi fost publicate până la data premierii, adică 30 ianuarie 2011. Un moto trebuie adăugat în fişa de înscriere pentru ca, numai ulterior jurizării, concurentul să poată fi identificat.

Pentru cei care nu au internet, materialele pot fi trimise prin poştă la adresa este mai sus, semnate cu un moto, în acelaşi plic introducându-se încă un plic închis, pe care va fi scris acelaşi moto, în interiorul căruia va fi fişa de înscriere cu toate datele de identificare ale autorului. Nu uitaţi numărul de telefon!

Jurizarea se desfăşoară în ianuarie 2011, iar premierea pe 30 ianuarie 2011, la Mizil, în Sala de Festivităţi a Liceului „Grigore Tocilescu”.

Componenţa juriului:
– Prof. univ. dr. ing. Corneliu Berbente – vicepreşedintele Clubului „Cincinat Pavelescu”
– Corneliu Leu – prozator şi jurnalist
– Conf. univ.dr. Daniel Cristea Enache – critic literar, scriitor
– Emil Proşcan – primarul oraşului Mizil
– Ion Busuioc – epigramist
– Mihai Moleşag – epigramist
– Nicolae Dragoş – scriitor
– Profesor univ.dr. Titus Constantin Vîjeu – critic de artă, scriitor

Coordonatorul proiectului este prof. Laurenţiu Bădicioiu, care poate fi contactat la telefon 0744438247 sau la adresa de e-mail badicioiu_laurentiu@yahoo.fr

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook