21 octombrie 2015

Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls

Teatrul Țăndărică pregătește cea de-a 11-a ediție a binecunoscutului Festival Internațional al Teatrului de Animație „Spectacole de colecție” – care, începând din acest an, se numeşte Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls. Noua ediție se desfășoară în perioada 7-18 noiembrie 2015 şi vine cu un nou concept, mai complex.

După 10 ani de experiență, timp în care peste 550 de spectacole din 20 de țări invitate s-au jucat pe scena Teatrului Țăndărică, pentru aproximativ 60.000 de spectactori, festivalul a trecut la o nouă etapă.

„Până acum, în festival, am avut spectacole care au confirmat nivelul unor teatre şi proiecte independente, precum şi producţii «de generaţie nouă», pentru o nouă generaţie de spectatori. În prezent, ne aflăm într-un punct de cotitură pentru teatrul vizual autohton şi, fie că punem în scenă spectacole pentru copii, fie că ne adresăm unui public mai larg şi mai eterogen, ceea ce contează este autenticitatea şi curajul cu care venim în faţa spectatorilor. Ediția de anul acesta va aduce şi mai multe producţii inovatoare pe scenă şi, implicit, noi iubitori ai teatrului vizual şi de animaţie, în sălile de spectacole,” a declarat Călin Mocanu, anunţând că tema de anul acesta este „Teatrul pentru copii şi tineret faţă în faţă cu publicul său”.

Devenit deja un eveniment tradițional pe agenda culturală a Bucureștiului, ediția de anul acesta a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls cuprinde spectacole de teatru din țară și din străinătate, atât pentru copii, cât și pentru adulți, un spectacol de teatru radiofonic, expoziția „Călătoria lui Țăndărică”, ateliere, conferințe, dialoguri și discuții teatrale, lansări de carte, decernarea premiilor de excelență în animația românească, precum și o gală aniversară.

Teatrul Țăndărică este un reper pentru teatrul de animație românesc. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în timp și un portofoliu de titluri din literatura românească și universală, Teatrul Țăndărică urmărește, în permanență, să alinieze teatrul de animație și teatrul vizual din România la tendințele mondiale. Teatrul se implică, astfel, constant, în inițiative care au rolul de a promova și de a crește calitatea teatrului românesc vizual și de animație: programe pentru artiști debutanți, proiectul Studio Anima (unde se joacă adaptări libere după opere clasice) și festivaluri internaționale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook