2 aprilie 2018

Festivalul Internaţional al Aforismului, ediţia a II-a

Fundaţia Pelin, Primăria Municipiului Tecuci şi Biblioreca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci organizează în perioada 4-7 octombrie 2018 Festivalul Internaţional al Aforismului pentru românii de pretutindeni, ediția a II-a. Președintele de onoare al festivalului este acad. Nicolae Dabija, scriitor din Republica Moldova, iar inițiatorul și coordonatorul programului este prof. Vasile Ghica.



Concurenţii sunt rugaţi să trimită până la 1 august 2018 un numar de 50 de aforisme, indiferent de vârsta concurentului, apartenenţa la asociaţii, uniuni, societăţii, organizaţii scriitoriceşti, premii dobândite, volume publicate, colaborări etc. Separat, pe o altă pagină, se trec datele de identitate, adresa virtuală, cea poştală, telefonul şi un scurt CV.

Concurenţii sunt rugaţi să-şi selecteze cu mare grijă textele, întrucât exigenţa juriului este maximă. Se dorește ca prestigiul festivalului să crească de la an la an.

Chiar dacă din textele unor concurenţi nu urmează să fie selecţionate decât 2-3 aforisme, toate creaţiile valoroase, ca și lucrările premiate, sunt publicate în antologia festivalului care este trimisă online tuturor participanților la concurs.

Concurenţii premiaţi sunt invitaţi la festivitate la sediul Fundației Pelin din Tecuci (str.1 Decembrie 1918, nr. 60) și li se decontează transportul, cazarea şi masa, iar premiile acordate constau în diplome, plachete, cărţi. Trofeul „Sapiens Piroboridava” poate fi acordat unui concurent o singură dată în viaţă.

În cadrul recitalului sunt prezentate, cu precădere, aforismele care se referă la Centenarul Marii Uniri.

Lucările pentru concurs și CV-ul participanților se trimit la adresele de e-mail: vasghica@gmail.com sau fundatiapelin@yahoo.com

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook