24 octombrie 2017

Favorita

Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul miercuri, 25 octombrie 2017, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o seară japoneză dedicată romanului „Favorita” de Yasushi Inoue, recent apărut în colecția „Raftul Denisei”. O capodoperă a romanului istoric, „Favorita” reconstituie povestea de dragoste dintre împăratul Xuanzong și Yang Guifei, Soția Prețioasă, devenită un celebru mit al iubirii, tot atât de cunoscut în Asia pe cât este cel al lui Tristan și al Isoldei în Occident. La lansare vorbesc prof. dr. Florentina Vișan, lect. dr. Alexandra Marina Gheorghe și prof. dr. Anca Focșeneanu, traducătoarea romanului. Moderatorul serii este Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.



Pasionat de istoria Japoniei și a Asiei (în special a Chinei), Yasushi Inoue a călătorit în tot acest spațiu, lucru reflectat în multe dintre romanele sale. În „Favorita„, Yasushi Inoue suprinde cei șaisprezece ani petrecuți de împăratul Xuanzong din dinastia Tang alături de Yang Guifei, una dintre cele patru frumuseți clasice ale Chinei, o iubire mereu tulburată de intrigile și uneltirile de la Curte, de miniștri însetați de sânge, generali ambițioși, eunuci vicleni și splendide concubine. Scriitorul japonez redă, cu infinită grijă pentru veridicitate și detaliu, personaje istorice dominate de pasiuni și spaime.

Leon Picon declară:

Patosul omenesc și suferința, singurătatea și izolarea, fatalismul oriental și conceptele budiste despre predestinare alcătuiesc firul predominant în țesătura scrierilor lui Yasushi Inoue.

În partea a doua a evenimentului, cu ajutorul studenților din Clubul de Kitsuke (Secția de Limba și Literatura Japoneză), are loc o prezentare a costumelor japoneze tradiționale, cu accent pe legătura modelelor și culorilor cu natura și anotimpurile, urmată de o demonstrație de costumare de yukata.

Accesul la eveniment este gratuit in baza unei rezervari prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook