31 octombrie 2016

EUNIC bunt gemischt

În cursul zilelor de 3 și 4 noiembrie 2016, un număr de 14 institute culturale şi ambasade organizează cea de-a treia ediție a programului „EUNIC bunt gemischt”, invitând publicul larg să se bucure de agenda variată de evenimente pe care clusterul EUNIC Berlin l-a pregătit pentru acest prilej. Partenerul Institutului Cultural Român din Berlin pentru ediţia din acest an este Ambasada Suediei la Berlin. Cele două instituții organizează pe data de 3 noiembrie 2016, cu începere de la ora 13:00, un eveniment dedicat copiilor, intitulat „A fost odată o carte pentru copii. Basme moderne din România și Suedia”. Evenimentul are loc în aula Școlii primare Johannes-Tews și a Gimnaziului Werner-von-Siemens din Berlin.

afis-eveniment

Lecturi, teatru de păpuși, discuții au loc de-a lungul acestor două zile la sediul diverselor institute culturale, în muzee, școli şi în alte locații din oraş. Deoarece EUNIC îşi propune prin acest eveniment să încurajeze colaborarea între institutele membre, manifestările sunt rezultatul unei acţiuni comune a institutelor culturale implicate în proiect.

Basmele fac parte din patrimoniul cultural al multor țări și reușesc să își păstreze vitalitatea intactă de-a lungul timpului. Și în prezent basmele trezesc interesul și curiozitatea cititorului contemporan. Îmbogățite cu noi ilustrații pline de fantezie, sau povestite într-o manieră modernă, ele rămân actuale și cool. Tocmai acest fapt doresc să arate cele două instituții – ICR Berlin și Ambasada Suediei la Berlin – prin intermediul unor lecturi și discuții cu două autoare și ilustratoare de cărți pentru copii din România și Suedia: Irina Dobrescu și Christina Björk.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook