26 iunie 2012

Eu sunt fiica lui Rembrandt

Eu sunt fiica lui RembrandtEditura Polirom a publicat romanul „Eu sunt fiica lui Rembrandt” de Lynn Cullen. Inspirat din viaţa unui personaj istoric real, având în fundal o dramă de familie şi imaginea neaşteptată a unui triunghi amoros, romanul spune povestea încercărilor unei tinere de a ieşi în lume, de a scăpa din umbra tatălui ei: un pictor genial, în acelaşi timp un om imprevizibil şi neînţeles precum întâmplările vieţii.

După ce mama îi moare de ciumă şi fratele pleacă să se stabi­lească într-un loc îndepărtat, Cornelia van Rijn, o fată de nici 14 ani, îşi dă seama că nu mai are niciun prieten sau confident, cu excepţia tatălui ei, un om foarte dificil. Ajuns în dizgraţia clasei privilegiate din Amsterdam pentru că refuza să-şi ajusteze arta la gusturile patronilor culturali, Rembrandt van Rijn e acum, din câte se bârfeşte, la un pas de nebunie şi nu o mai are decât pe fiica lui. Însă şi ea e bântuită de propriile secrete scandaloase, găsindu-şi bucuria doar în întâlnirile tainice cu Carel, fiul unui magnat al comerţului naval. Dar în viaţa ei mai este cineva: Neel, ultimul ucenic al tatălui său, al cărui devotament nezdruncinat faţă de Rembrandt o uimeşte şi o emoţionează profund.

Eu sunt fiica lui Rembrandt” se sprijină îndeaproape pe evenimentul istoric, pe fundalul căruia creează un scenariu despre maturizarea şi emanciparea unei femei de sub umbra copleşitoare a tatălui ce ameninţă să îi eclipseze toate visele.

Kirkus Reviews descrie astfel cartea: „Povestea Corneliei este frustrant de familiară şi este animată de o tânără furioasă, pasională, însetată de viaţă şi ignorată de părintele ei aiurit, dar genial, marele pictor Rembrandt. Împins de perspectiva asupra lumii pe care o descrie, romanul alunecă înainte şi înapoi în timp, iar adevărul istoric apare ici-colo şi prin recursul la tablourile celebrului pictor.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook