4 iulie 2012

Eminescu prin Statele Unite

Institutul Cultural Român din New York prezintă publicului românesc din SUA pe marele actor Ion Caramitru acompaniat de clarinetistul Aurelian-Octav Popa într-un turneu cu recitalul extraordinar din creaţia lui Mihai Eminescu, în limba română. Recitalul include selecţii din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale poetului. Între 5 şi 15 iulie 2012, „Eminescu” va avea reprezentaţii în Easton (Conneticut), New York, Chicago, Los Angeles şi San Francisco.



Seria de spectacole debutează în data de 5 iulie la Biserica Ortodoxă Sfântul Dimitrie din Easton, Connecticut. A doua zi, Ion Caramitru şi Aurelian-Octav Popa vor prezenta „Eminescu” în Manhattan, la prestigiosul spaţiu de concerte Symphony Space. În data de 8 iulie recitalul va avea loc în Chicago la centrul cultural DANK Haus, spectacolul mutându-se apoi pe Coasta de Vest a Statelor Unite pentru reprezentaţiile din 12 iulie, la universitatea UCLA din Los Angeles şi din 15 iulie, la Hayward All Saints Church, San Francisco. Cu ocazia prezenţei sale în oraşul de lângă lacul Michigan, Ion Caramitru va participa în data de 7 iulie la un eveniment special din cadrul celei de-a 4-a ediţii a Festivalului Filmului Românesc din Chicago: proiecţia filmului Ştefan Luchian (regizat de Nicolae Mărgineanu). Actorul va introduce evenimentul şi va purta o discuţie cu publicul după proiecţie.

Cei doi artişti revin în Statele Unite după succesul deosebit repurtat în 2011 de turneul organizat de ICRNY în rândul comunităţilor româneşti din New York, Washington, Philadelphia, Montreal şi Toronto, succes care a marcat şi includerea spectacolului în repertoriul Teatrului Naţional din Bucureşti.

Turneul „Eminescu” este organizat de Institutul Cultural Român din New York în colaborare cu Biserica Ortodoxă Sfântul Dimitrie Easton (Connecticut), Romanian Cultural Exchange Chicago, Consulatul General al României la Chicago, Centrul de Studii Europene şi Eurasiatice-UCLA, Consulatul General al României la Los Angeles, Biserica Ortodoxă Învierea Domnului, Hayward, California. Turneul a fost posibil cu sprijinul deosebit al doamnei Mica Ertegun. Mulţumiri speciale doamnei Oana Leonte.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

One thought on "Eminescu prin Statele Unite"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook