14 iulie 2008

Dulce companie

Dulce companieLa Humanitas Fiction a apărut în colecţia Raftul Denisei romanul „Dulce companie” de Laura Restrepo (traducere din spaniolă de Cornelia Rădulescu).

O reporteră investighează apariţia miraculoasă a unui înger într-unul dintre cele mai sărace cartiere ale Bogotei. Pe măsura ce ancheta jurnalistică avansează, ies la iveală tot mai multe secrete, dar începe şi o superba poveste de dragoste. Unde se află adevărul, cine este misteriosul înger? Este oare posibilă iubirea dintre o făptură celestă şi una omenească?

Scriitoarea Isabel Allende a spus despre acest roman: „Îngerul Laurei Restrepo ne învaţă să vedem dincolo de aparenţe şi să privim lumea cu intuiţie, imaginaţie, umor şi credinţă”.

Romanul a fost tradus în peste douăzeci de ţări şi distins cu Premio Sor Juana Ines de la Cruz (1997) şi Prix France Culture pentru cea mai bună carte străină (1998).

Scriitoarea columbiană Laura Restrepo s-a născut la Bogota în 1950. După studiile de literatură şi filozofie şi un masterat de ştiinţe politice, renunţă la cariera universitară pentru a se implica în politică; astfel, se alătură mişcării de rezistenţă împotriva dictaturii în Spania şi Argentina, iar în 1983 devine membră a grupului de negocieri cu gherila M-19, pentru încetarea ostilităţilor din Columbia. Printre romanele publicate de Laura Restrepo se numără: „Historia de un entusiasmo” (1986), „Isla de pasion” (1989), „El leopardo al sol” (1993), „Dulce companía” (1997), „La novia oscura” (1999), „La multitud errante” (2001) şi „Delir” („Delirio”, 2004), apărut în 2006 în colecţia Raftul Denisei, carte distinsă în 2004 cu prestigiosul Premiu Alfaguara şi în 2006 cu Premiul Grinzane Cavour pentru literatură străină.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook