12 decembrie 2012

Dragoş Bucur, într-un film de acţiune la Hollywood

Zilele trecute, actorul Dragoş Bucur a terminat filmările pentru „Ride Along”, o comedie de acţiune americană, turnată la Universal Studios, Hollywood. Filmul este programat cel mai probabil pentru ianuarie 2014, iar pe lista actorilor principali îi regăsim pe Ice Cube, John Leguizamo, Bruce McGill şi Kevin Hart. Regizorul Tim Story este și un producător de succes, cunoscut pentru „Fantastic 4” (2005 şi 2007) și „Think Like a Man” (2012).



Dragoş Bucur joacă chiar la începutul filmului rolul unui mafiot sârb. El participă la o întâlnire de afaceri cu poliţistul jucat de Ice Cube, întâlnire care se dovedeşte a fi o ambuscadă. Dragoş are de tras cu pistolul după nişte poliţişti sub acoperire, inclusiv după Ice Cube, apoi trebuie să încalece o motocicletă şi să execute un fel de cursă cu obstacole.

Acesta este primul rol al lui Dragoş Bucur pe teritoriul Statelor Unite, la un studio atât de important cum este Universal, dar nu este primul rol în afara ţării. În 2010 a jucat în „The Way Back”, în regia lui Peter Weir (cunoscut pentru „The Truman Show”, „Master and Commander”, „Dead Poets Society”), alături de Colin Farrell, Ed Harris şi Jim Sturgess.

Dragoş Bucur povesteşte despre cum a ajuns să joace în „Ride Along”:

Audiţia pentru rolul ăsta s-a făcut prin ceea ce ei numesc self-tape. Adică actorul este propus de agentul său (în cazul meu, agenţia Conway van Gelder, din Londra). Ulterior, el se filmează singur şi trimite proba prin intermediul unor site-uri specializate de casting. În cazul meu, mi-a dat replica Andrei Mateiu (actorul principal din „O lună în Thailanda”) şi am filmat-o asistaţi de Dorian Boguţă… pot să spun că ne-am amuzat copios şi am improvizat toţi 3 pe indicaţiile din text.

Când am ajuns în Atlanta am aflat că accentul exotic a contribuit foarte mult la alegerea mea. Pronunția de est-european mă făcea deodată mai potrivit decât ceilalţi actori americani care dăduseră proba până atunci. În plus, personajul meu are o secventă destul de grea pe motocicletă, aşa că era obligatoriu ca actorul să aibă carnet şi să știe să alerge puţin pe motor. Norocul meu că Dana a adus ca zestre o Honda Shadow şi de şapte ani îmi petrec verile pe motocicletă.

Dragoş Bucur a făcut referire mai sus la Dana Nălbaru, soţia sa.

Rolul lui Dragoş Bucur presupune să tragă câteva focuri înspre personajul principal:

Filmul începe cu o secvenţă cu mine (mafiotul sârb) şi cu Ice Cube (poliţistul undercover), una clasică între doi mafioţi într-un bar părăsit, plin de sticle şi fum. A fost interesant pentru că am putut să ne jucăm, să propunem, să improvizăm… Cred că în final a ieşit o scenă tensionată, dar şi amuzantă… Mai târziu încep să împuşc nişte poliţişti, dar, evident, toate gloanţele trec pe lângă Ice Cube. Star sistem-ul funcţionează impecabil în industria cinematografică de la Holywood: star-urile trebuie să rămînă intangibile.

În legătură cu manevrarea unei arme pe platoul de filmare într-o producție de la Hollywood, Dragoş Bucur explică:

Americanii iau foarte în serios siguranţa pe set. Există un anume protocol care trebuie respectat indiferent de câte ori ai mai făcut asta sau de cât de mare vedetă eşti. În prima zi am fost împreună cu John Leguizamo şi Ice Cube la un poligon de tragere şi am fost instruiţi de doi traineri, unul pentru condiţiile de tragere de pe set, celălalt pentru tragerea efectivă, cu gloanţe adevărate, din poligon.

Pe platou, nimeni nu are voie să îndrepte arma spre cineva, nici măcar replicile din cauciuc. Armurierul aduce actorului arma încărcată înainte de a se da „Motor!”, îi spune câte gloanţe are pe ţeavă şi imediat după „Stop!”, actorul trebuie să rămână pe loc cu arma îndreptată spre pământ până vine cineva să i-o ia.Toată lumea are dopuri de urechi când se trage şi sunt semne peste tot că vor fi focuri de armă…

Despre partea cu motocicleta, Dragoş Bucur spune glumeţ:

Filmul are o secvenţă de acţiune în care personajul meu goneşte printr-un mall pe o motocicletă, sare apoi cu ea printr-un geam, şi în cele din urmă se rostogoleşte pe nişte trepte. Ei bine, am alergat printre oameni cu motocicleta şi am sărit pe ea în mers, dar trecerea prin geam şi rostogolirea le-am lasat în seama cascadorilor. Prefer să renunţ la orgoliul personal de a mă da macho pe platoul de filmare, dar să rămân întreg şi să mai fac şi alte filme.

În legătură cu condiţiile de cazare, adaugă:

Am stat în Atlanta opt zile într-un hotel de cinci stele, care înţeleg că este folosit de catre producţiile cinematografice din zonă. Se numeste Lowe şi e foarte ok. L-am văzut şi pe Arnold Schwartzenegger de cîteva ori prin lobby, înţeleg că filma pentru o altă producţie, tot în oraş.

Actor de teatru (a debutat în 1999, când a absolvit ATF), televiziune şi film, Dragoş Bucur a jucat într-o mulţime de proiecte, din care amintim:
– „The Fear”, 2012 (regia: Michael Samuels, Channel 4, Marea Britanie)
– „Ho Ho Ho 2”, 2012 (regia: Jesus del Cerro)
– „The Way Back”, 2010 (regia: Pete Weir)
– „Titanic”, 2010 (regia: Jon Jones, ITV, Marea Britanie)
– „The Fourth State”, 2010 (regia: Denis Gansel)
– „Marţi, după Crăciun”, 2010 (regia: Radu Muntean)
– „Contratimp 2”, 2010 (regia: Jesus del Cerro, Pro TV)
– „Contratimp”, 2009, (regia: Jesus del Cerro, Pro TV)
– „Poliţist, adjectiv”, 2009 (regia: Cornel Porumboiu)
– „Boogie”, 2007 (regia: Radu Muntean)
– „Hârtia va fi albastră”, 2006 (regia: Radu Muntean)
– „Youth without Youth”, 2005 (regia: Francis Ford Coppolla)
– „Băieţi buni”, 2004 (serial TV, Pro TV)
– „Furia”, 2002 (regia: Radu Muntean)
– „Marfa şi banii”, 2001 (regia: Cristian Puiu)
– „Terminus Paradis”, 1999 (regia: Lucian Pintilie)

Premii (selectiv):
– 2010: Best Actor-BAFIC/Argentina – rolul Cristi din „Poliţist, adjectiv”
– 2010: Premiul pentru cel mai bun actor – GOPO, rolul Cristi din „Poliţist, adjectiv”
– 2009: Premiul pentru cel mai bun actor – GOPO, rolul Boogie din „Boogie”
– 2009: Premiul pentru cel mai bun actor – UCIN, rolul Boogie din „Boogie”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook