5 octombrie 2010

Dragă Elena Sergheevna

În zilele de vineri, 8 octombrie şi duminică, 10 octombrie 2010, începând cu ora 19:00, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie din str. Sfânta Vineri nr. 11, Opera Prima anunţă premiera absolută a spectacolului „Dragă Elena Sergheevna” după Ludmila Razumovskaia, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Dragă Elena Sergheevna

Piesa prezintă patru elevi de liceu care merg acasă la profesoara lor de matematică pentru a o felicita de ziua ei. Ajunşi în casa acesteia, aceştia o roagă să le dea cheia de la dulapul cu lucrările finale pentru a-şi modifica notele. Profesoara refuză. Elevii o sechestrează.

Ludmila Razumovskaia s-a născut in 1946 la Riga – Letonia. A studiat teatru la Colegiul Dramatic din Sankt Petersburg. Şi-a facut debutul ca dramaturg cu piesa „Dragă Elena Sergheevna” la Teatrul Tineretului din Talinn (Estonia). Spectacolul a fost un mare succes şi piesa a fost tradusă şi jucată în peste 20 ţări. În prezent este jucată în Brazilia, China, Coreea precum şi în Europa şi America.

Spectacolul „Dragă Elena Sergheevna” este o producţie proprie a proiectului Opera Prima, în care joacă atât elevi de liceu, cât şi actori profesionişti. Spectacolul are distribuţie dublă în ceea ce priveşte personajele feminine: Elena Sergheevna – Sorina Ştefănescu / Silvia Stanciu; Volodea – Liviu Chiţu; Vitea – Vlad Bălan; Paşa – Gabriel Fereşteanu; Lida – Ilinca Tuvene / Mirela Sanda. Astfel, vineri, 8 octombrie, le veti putea urmări pe Silvia Stanciu şi Mirela Sanda, în timp ce duminică, 10 octombrie, va fi rândul Sorinei Ştefănescu şi al Ilincăi Tuvene.

Intrarea liberă, în limita celor 50 de locuri disponibile. Pentru rezervări puteţi scrie la rezervari.operaprima@gmail.com

În continuarea acestui eveniment, Opera Prima îşi reia activitatea în liceele bucureştene de periferie, unde va organiza spectacole lectură, ministagiuni şi turnee cu spectacolul „Draga Elena Sergheevna” în cartiere, pentru adolescenţii şi tinerii de acolo.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook