TEDMED

 18 februarie 2021

Kevin Toolis: Fuga noastră existențială de moarte și înțelepciunea conexiunii cu doliul

Timp de secole, priveghiul irlandez a servit oamenilor drept moment să plângă o viață pierdută și să celebreze o viață trăită, împreună. În această discurs profund și liric, poetul Kevin Toolis deplânge frica și negarea morții care caracterizează societăți din ce în ce mai individualiste. El explică că o viață trăită din plin înseamnă îmbrățișarea mortalității noastre comune, și ne oferă moduri simple de a ne reconectare cu comunitatea voastră, cu oamenii dragi nouă și chiar noi înșine.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 noiembrie 2020

Frederick Streeter Barrett: Neuroștiința drogurilor psihedelice, a muzicii și a nostalgiei

Cum ne afectează muzica și psihedelicele creierul? Cercetătorul în domeniul neuroștiinței, Frederick Streeter Barrett, discută despre regiunile neurale specifice care sunt activate în momentul audiției unei melodii sau sub influența unor substanțe psihedelice precum LSD-ul sau psilocibina (ciuperci magice sau halucinogene). Aflați totul despre aceste cercetări și în ce mod aceste experiențe, în condițiile potrivite, pot sprijini dezvoltarea emoțională și vindeca tulburările de dispoziție precum depresia și anxietatea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 decembrie 2019

Carl June: Un „medicament viu” care ar putea schimba modul în care tratăm cancerul

Carl June este pionierul terapiei cu celule CAR-T: un tratament inovator al cancerului care activează părți ale sistemului imunitar pentru a ataca și a distruge tumorile. Într-o discuție despre succesul descoperirii, el vorbește despre trei decenii de cercetări care au culminat cu descoperirea unui tratament care a dus la eradicarea cazurilor de leucemie despre care se credea că sunt incurabile, și explică cum poate fi folosit în lupta cu alte tipuri de cancer.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 mai 2019

Thomas Curran: Obsesia noastră dăunătoare de a fi perfecți se înrăutățește din ce în ce mai mult

Psihologul social Thomas Curran explorează modul în care presiunea de fi perfect, pe rețelele sociale, la școală, la locul de muncă, determină o creștere a bolilor psihice, în special în rândul tinerilor. Aflați mai multe despre cauzele acestui fenomen și cum putem crea o cultură care pune preț pe bucuria de a fi imperfect.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 19 mai 2016

Judson Brewer: Un mod simplu de a schimba un obicei rău

Putem schimba obiceiurile rele dacă devenim mai curioși? Psihatrul Judson Brewster studiază relația dintre conștiență și dependență – de la fumat la mâncatul excesiv, la toate celelalte lucruri pe care le facem, deși știm că nu sunt bune pentru noi. Învață mai multe despre mecanismul dezvoltării obiceiurilor și descoperă o tactică simplă. dar profundă care probabil te va ajuta să îți învingi următorul imbold de a fuma, mânca sau verifica un mesaj în timp ce conduci.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 31 martie 2015

Thomas Goetz: E timpul să refacem modul de prezentare a informaţiilor medicale

Rezultatele analizelor tale medicale sunt greu de accesat, imposibil de citit — și pline de informații care te-ar putea face mai sănătos dacă ai știi cum să le folosești. La TEDMED, Thomas Goetz analizează informațiile medicale, făcând o chemare îndrăzneață pentru a le remodela și a dobândi o mai bună înțelegere a acestora.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria TEDMED.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii