11 octombrie 2019

Jacqueline Woodson: Ce m-a învățat citirea lentă despre scris

Citirea lentă – urmărirea cuvintelor cu degetul, deși fusese învățată să n-o facă, a condus-o pe Jacqueline Woodson la o viață în care scrie cărți savuroase. Într-un discurs liric, ea ne invită să încetinim și să apreciem poveștile care ne poartă în locuri unde nu credeam că vom ajunge și ne prezintă unor oameni pe care nu credeam că-i vom întâlni. „Nu despre asta e totul? Să găsești o cale, la sfârșitul zilei, de a nu te simți singur în această lume, și o cale de a simți că am schimbat-o înainte de a o părăsi?” întreabă ea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 octombrie 2019

Baratunde Thurston: Cum să spulberăm rasismul? Știre cu știre.

Baratunde Thurston explorează practica americanilor albi de a denunța americanii negri pentru delicte precum… mâncatul, mersul, sau în general pentru că „trăiesc fiind negri”. În această discuție profundă, pe alocuri hilară, ce te pune pe gânduri, el explorează puterea limbajului de a schimba poveștile traumatizante în povești vindecătoare, în timp ce ne provoacă pe toți să ne depășim nivelul.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 octombrie 2019

Jamie Paik: Roboți origami care își schimbă forma și se reinventează

Inspirându-se din tehnica origami, roboticianul Jamie Paik și echipa sa au creat „robogami”: niște roboți reconfigurabili, făcuți din materiale foarte subțiri, care își pot schimba forma. În acest discurs demonstrativ, Paik arată cum robogami se pot adapta pentru a îndeplini o varietate de sarcini, pe Pământ sau în spațiu, rostogolindu-se, sărind, catapultându-se, sau chiar pulsând ca o inimă care bate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 octombrie 2019

Reniqua Allen: Povestea pe care ne-o spunem despre mileniali – și pe cine omitem din ea

Generația milenialilor reprezintă, actualmente, cea mai diversă populație adultă din SUA, dar de prea multe ori acești tineri sunt reduși la stereotipul depășit de persoane leneșe, care cred că totul li se cuvine, devoratori de bruschete cu avocado – spune autoarea Reniqua Allen. În acest discurs revelator, ea împărtășește poveștile ignorate ale milenialilor de culoare, oferind o mai largă și mai nuanțată perspectivă asupra acestei generații. Milenialii nu sunt toți la fel – spune Reniqua.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 octombrie 2019

Brandon Clifford: Secretele arhitecturale ale minunilor antice

Cum au mutat civilizațiile antice pietre masive pentru a construi Stonehenge, Piramidele și statuile din Insula Paștelui? În acest rapid discurs încântător, Brandon Clifford, TED Fellow, dezvăluie secretele arhitecturale ale trecutului și ne arată cum putem folosi aceste tehnici ingenioase ca să construim pentru viitor. „Într-o epocă în care proiectăm clădiri să dureze 30, poate 60 de ani,” spune el, „aș dori să învăț cum să creez ceva care ar putea dura o eternitate.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 octombrie 2019

Heidi Grant: Cum să ceri ajutorul astfel încât să îl obții

Să ceri ajutorul este greu. Dar pentru a reuși în viață, trebuie să faci asta permanent. Deci, cum te obișnuiești cu asta? În acest discurs care ne învață cum să acționăm, psihologul social Heidi Grant ne împărtășește patru reguli simple pentru a cere ajutorul și a-l primi, totodată făcând întregul proces mai satisfăcător și pentru cel ce te ajută.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria TED.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2019
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii