12 iunie 2019

Ted Halstead: O soluție climatică din care toată lumea poate câștiga

De ce suntem atât de blocați în privința climatului, și ce ar trebui să facem să depășim aparentele bariere insurmontabile către progres? Antreprenorul în politici Ted Halstead propune o soluție revoluționară bazată pe principiile conservative de piață liberă și guvernământ limitat. Află mai multe despre cum ar putea acest plan de dividende pe carbon să declanșeze un efect de domino internațional către o soluție climatică.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 iunie 2019

Juan Enriquez: Era minunilor genetice

Instrumentele de editare genetică precum CRISPR ne ajută să programăm organismele vii la nivel fundamental. Dar acest lucru ridică întrebări presante: dacă putem crea noi specii de la zero, ce ar trebui să creăm? Ar trebui să reconcepem umanitatea în totalitate? Juan Enriquez estimează posibilitățile viitoare ale editării genetice, explorând imensa incertitudine și oportunitatea acestei noi frontiere a cunoașterii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 iunie 2019

Samy Nour Younes: Un scurt istoric al persoanelor transsexuale în lupta lungă pentru egalitate

Activistul transsexual Samy Nour Younes împărtășește remarcabilul trecut secular al comunității transsexuale, plin de povești curajoase, sursă de inspirație a triumfului, și de lupta pentru drepturile civile, dezlănțuită cu mult timp în urmă. „Imaginați-vă cum s-ar schimba discuția dacă am conștientiza de cât timp cer persoanele transsexuale drepturi egale,” spune el.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 iunie 2019

Esha Alwani: Cum e să suferi de Sindromul Tourette și cum mi-am recăpătat controlul prin muzică

Esha Alwani a început să compună cântece la vârsta de șase ani, la puțin timp după ce a fost diagnosticată cu Sindromul Tourette. Și a observat ceva uluitor: de fiecare dată când cântă, ticurile ei până atunci incontrolabile, dispar dintr-o dată. Ascultați cum Alwani explorează puterea muzicii și încântă audiența cu balada la pian „Nu te iubesc (Masca mea)”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 iunie 2019

Dolly Chugh: Cum să renunți la a mai fi un „om bun” – și să devii mai bun

Dacă atașamentul tău în a fi un „om bun” te oprește din a deveni cu adevărat un om mai bun? În această prezentare accesibilă, sociologul Dolly Chuch explică psihologia încurcată a comportamentului etic, ca atunci când e greu să-ți descoperi prejudecățile și să-ți recunoști greșelile, și arată că calea de a deveni mai buni începe cu propriile noastre greșeli. „În orice alt aspect al vieții ne oferim spațiu să creștem, cu excepția acestuia, unde contează cel mai mult,” spune Chugh.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 iunie 2019

David Lang: Să protejăm oceanele la fel cum am făcut cu parcurile naționale

Nu trebuie să fiți oameni de știință ca să ajutați la protejarea oceanelor lumii, spune expertul în drone subacvatice și TED Fellow, David Lang. De fapt, cetățenii obișnuiți au lucrat împreună de mai multe ori de-a lungul istoriei pentru a salva comorile naturale ale planetei. Lang ne cere să luăm drept exemplu povestea Serviciului Parcurilor Naționale ale SUA, oferind un plan în trei pași pentru conservarea minunilor subacvatice.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria TED.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii