16 august 2018

Karen Armstrong: Carta pentru compasiune

Oamenii vor să fie religioși, spune omul de știință Karen Armstrong; trebuie să acționăm pentru a ajuta să facem religia o forță a armoniei. Ea roagă comunitatea de la TED să o ajute să construiască o Cartă pentru compasiune care să ajute la redarea locului central ca doctrină religioasă globală Regulii de Aur.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 15 august 2018

Ashton Cofer: Un plan de a recicla ceea ce nu poate fi reciclat

De la fulgii de polistiren până la paharele de cafea de unică folosinţă, doar SUA produce în fiecare an aproape un milion de tone de polistiren, fără a putea fi reciclate. Îngrijorat de această pierdere de resurse şi spaţiu pentru deşeuri, Ashton Cofer împreună cu echipa de la târgul de ştiinţe au dezvoltat un tratament termic pentru a transforma polistirenul în ceva folositor. Descoperă proiectul original care le-a adus premiul de Inovaţie Globală al Ligii FIRST LEGO precum şi premiul de Inovator Ştiinţific American de la Târgul de Ştiinţe Google.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 14 august 2018

Mark Bittman: Ce nu e în regulă cu mâncarea

În această prelegere înfocată și haioasă, Mark Bittman (nutriționist al New York Times) cântărește ce este greșit în felul în care mâncăm (prea multă carne, prea puține vegetale; prea mult fast-food, prea puțină mâncare gătită acasă), și de ce acest lucru pune întreagă planetă în pericol.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 13 august 2018

Deeyah Khan: Ce nu știm despre copiii musulmani din Europa

Fiind un copil crescut în Norvegia, de către o mamă afgană și un tată pakistanez, Deeyah Khan știe cum e să fii tânăr și să te simți prins la mijloc între propria comunitate și țara în care trăiești. În acest discurs puternic și emoționant, producătoarea de filme scoate la iveală respingerea și izolarea pe care mulți copii musulmani o simt crescând în Occident – și consecințele mortale datorate neacceptării tinerilor noștri înainte ca grupările extremiste să o facă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 10 august 2018

Jeff Skoll: Filme care aduc schimbare

Directorul de film Jeff Skoll („Un adevar incomod”) vorbeste despre compania sa de filme, Participant Productions, si despre oamenii care l-au inspirat sa faca lucruri bune.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 9 august 2018

Neil Turok: Dorinţa câştigătoare a Premiului TED

Acceptând Premiul TED din 2008, fizicianul Neil Turok vorbeşte deschis despre tinerii africani talentaţi care sunt lipsiți de oportunități. Dezlânţuind şi alimentând potenţialul creativ al continentului, putem crea o schimbare în viitorul Africii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria TED.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august 2018
L Ma Mi J V S D
« iul.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii