23 mai 2017

Steven Wise: Cimpanzeii au gândire şi sentimente. Ar trebui să aibă şi drepturi.

Știi, și cimpanzeii sunt persoane. Bine, nu chiar. Dar avocatul Steven Wise și-a petrecut ultimii 30 de ani încercând să schimbe statutul acestor animale de la „lucruri” la „persoane”. Nu este vorba de semantică legală; după cum arată în această discuție fascinantă, a recunoaște că animale precum cimpanzeii au capacități cognitive extraordinare și a regândi modul în care îi tratăm din punct de vedere legal, este cel puțin o datorie morală.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 22 mai 2017

Michael Kimmel: De ce egalitatea de gen este un lucru bun pentru toată lumea — inclusiv pentru bărbaţi

Da, știm cu toții că acesta este lucrul corect de făcut. Dar Michael Kimmel reușește să adauge o dimensiune surprinzătoare, amuzantă și concretă tratamentului egal între femei şi bărbaţi la locul de muncă și acasă. Nu este un joc cu sumă nulă, ci un câștig care va rezulta în mai multe oportunități și fericire pentru toată lumea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 19 mai 2017

Steve Truglia: Cel mai înalt salt cu paraşuta din istorie

Steve Truglia răstoarnă maşini, trece prin foc şi cade de pe clădiri — folosind cele mai noi descoperiri tehnologice pentru a face cascadoriile cele mai grozave. La TEDGlobal 2009, el explică o cascadorie uluitoare: cel mai înalt salt încercat vreodată, chiar de la limita spaţiului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 18 mai 2017

Lux Narayan: Ce am învăţat din 2.000 de necrologuri

Lux Narayan își începe ziua cu o omletă și cu întrebarea: „Cine a murit astăzi?”. De ce? Analizând 2.000 de necrologuri din New York Times pe o perioadă de 20 de luni, Narayan a putut observa în numai câteva cuvinte cum arată succesul pe parcursul unei vieți. Aici el împărtășește ce ne poate învăța un necrolog despre o viață bine trăită.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 17 mai 2017

Roger Antonsen: Matematica este secretul pentru înţelegerea lumii

Descoperă misterele şi lucrările interioare ale lumii prin una dintre cele mai imaginative forme de artă – matematica – cu Roger Antonsen, în timp ce explică modul în care o mică schimbare a perspectivei poate dezvălui tipare, numere şi formule, ca porţi către empatie şi înţelegere.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 16 mai 2017

Maryn McKenna: Ce facem atunci când antibioticele nu mai funcţionează?

Penicilina a schimbat totul. Infecții care odinioară ucideau au devenit, dintr-o dată, rapid vindecabile. Totuși, așa cum Maryn McKenna ne împărtășește în acest discurs ce îndeamnă la reflecție, am irosit avantajele pe care ni le-au dat penicilina și antibioticele ulterioare. Bacterii rezistente la medicamente înseamnă că vom intra într-o lume postantibiotică — și nu o să fie prea frumos. Există însă lucruri pe care le putem face … dacă începem în acest moment.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Prelegeri.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai, 2017
L Ma Mi J V S D
« Apr    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii