Prelegeri

 1 iulie 2022

Jad Abumrad: Cum m-a condus Dolly Parton la o revelație

Cum închei o poveste? Realizatorul emisiunii „Radiolab”, Jad Abumrad, povestește cum căutarea unui răspuns l-a dus la casa din munții din Tennessee, unde a întâlnit un profesor neobișnuit: Dolly Parton.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 24 iunie 2022

JR: Proiectul INSIDE OUT

JR lansează un proiectul de artă colectiv INSIDE OUT pentru a pune în evidență umanitatea noastră comună. Călătorește cu un grup de persoane ce merg împreună cu camionul INSIDE OUT, ce traversează Statele Unite pentru a fotografia viața persoanelor fără documente și a celor care le sprijină.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 iunie 2022

Lucy Cooke: Trei teorii antice bizare (și fascinante) despre migrația păsărilor

În 1822, contele von Bothmer a doborât o barză în Germania. Însă pasărea era deja rănită de o săgeată lungă de lemn. Barza fusese rănită în Africa și apoi a zburat o distanță de peste 2.500 km. Acest zbor uimitor a fost un indiciu esențial în misterul care bulversase secole la rând oamenii de știință: dispariția sezonieră a păsărilor. Lucy Cooke cercetează fenomenul migrației păsărilor. [Regizat de Visorama, narat de Addison Anderson, muzică de Bamm Bamm Wolfgang și Gavin Dodds].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 iunie 2022

Tracy Young: Cum te face vulnerabilitatea un lider mai bun

Ca fondatoare a unei companii, Tracy Young s-a temut adesea că angajații și investitorii dau importanță mai mare liderilor de gen masculin decât celor de gen feminin, iar faptul că era femeie îi compromitea poziția de lider. În acest discurs curajos și direct, ne oferă o perspectivă onestă cu privire la limitările cu care femeile se confruntă în momentul în care încearcă să se adapteze unei culturi de business dominate de bărbați. Vorbește despre cum și-a găsit curajul și vulnerabilitatea de a conduce compania conform propriilor convingeri. (Acest discurs conține o relatare grafică. Se recomandă discreție).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 iunie 2022

Iseult Gillespie: Mitul japonez al ratonului păcălici

Pe drumurile prăfuite ale unui sătuc, un negustor ambulant își vindea cu greu marfa. În timp ce rătăcea pe la marginea orașului sperând să găsească niște clienți noi, auzi un țipăt ascuțit venind dinspre marginea pădurii. Urmând țipetele către sursă, descoperi un tanuki capturat. Iseult Gillespie detaliază mitul japonez al acestei creaturi care își schimbă forma. [Regia: Anna Samo, relatare: Bethany Cutmore-Scott, muzica: Bamm Bamm Wolfgang & Gavin Dodds].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 iunie 2022

Alice Pailhès: Secretele minții și liberului arbitru — dezvăluite de numerele de magie

Deții controlul asupra alegerilor tale? Numerele de magie ar putea să-ți arate contrariul, spune cercetătoarea și iluzionista Alice Pailhès. Urmăriți cu atenție trucurile pe care le face și care dezvăluie cum funcționează creierul, cum putem fi influențați în mod subtil și ce legătură are asta cu liberul arbitru și cu viața noastră obișnuită. A ghicit cartea pe care ați ales-o?

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria Prelegeri.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii