15 februarie 2018

265.000 de citate în română, 34.897 vizitatori/zi

Citatepedia merge din plin, crescând într-un ritm entuziasmant.

În ajun de Valentine’s Day, Citatepedia.ro iar şi-a depăşit recordul de vizitatori/zi. După cum se vede, nu este doar o sursă de literatură şi de înţelepciune, ci şi un fel de Cupidon. Sau, mai degrabă, Cyrano de Bergerac?!

Secţiunea Proverbe a depăşit 10.000 de înregistrări. Ca să sărbătorim această performanţă, secţiunea a primit facilitatea clasificării proverbelor pe subiecte. În acest fel, va fi mai uşor de „răsfoit” prin imensa colecţie de înţelepciune populară.

În această perioadă a anului, ne puteţi sprijini, direcţionând 2% din impozitul pe venit către Asociaţia Culturală Citatepedia. Ştiţi că vom face lucruri frumoase, resurse să fie!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 7 februarie 2018

264.000 de citate în română, 875.000 în toate limbile

Numere mari şi frumoase pe contoare. Iar cele din titlu sunt doar despre volumul bazei de date.

Poate chiar mai important, în ianuarie 2018, Citatepedia.ro iar şi-a depăşit recordul de audienţă lunară: 613.519 de vizitatori diferiţi. Nu este mult peste recordul din noiembrie 2017, dar să ţinem cont că audienţa în prima jumătate a lunii ianuarie este de obicei spre jumătate, pentru că oamenii au alte activităţi (Revelion, vacanţă etc). Altfel spus, potenţialul este cu 20-25% mai mare.

Motorul acestei creşteri este secţiunea Poezii, care a devenit principala destinaţie în domeniu. Ne bucurăm că putem contribui pe scară largă la încurajarea lecturii de poezii şi la promovarea poeţilor. Internetul pare a fi mediul ideal pentru poezii, ca şi pentru aforisme, pentru că cititorul poate găsi mai uşor ceva pe placul său.

Tot pe această linie, Asociaţia Culturală Citatepedia a realizat primul site pentru un scriitor. Este vorba despre site-ul oficial al poetei Alexandra Mihalache. Avem propriul server dedicat, foarte performant, dar şi cunoştinţele pentru punerea în practică a unor site-uri moderne. Nu îl ultimul rând, avem o îndelungată experienţă, care este dovedită de rezultate. Putem oferi soluţii complete, de la găzduire până la instruire şi consultanţă. Noul site beneficiază de un pachet personalizat, menit să îl direcţioneze pe un drum bun, cu cât mai puţine cunoştinţe tehnice pentru realizatoarea conţinutului. Un site literar într-un mediu online plin de atracţii este o provocare, dar cu perseverenţă poate deveni unul cu o bună audienţă. Mult succes!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 23 ianuarie 2018

263.000 de citate în română şi încă un record de audienţă

După ce în perioada sărbătorilor şi a vacanţei de iarnă audienţa a fost ceva mai scăzută, în mod firesc, pe 15 ianuarie 2018, de Ziua Culturii Naţionale şi a aniversării lui Mihai Eminescu, graficul audienţei la Citatepedia şi-a luat zborul spre stele. S-au înregistrat 33.828 de vizitatori, aproape dublu faţă de perioada anterioară şi un nou record pentru audienţa unei zile.

Desigur, este o performanţă spectaculoasă, într-un moment favorabil. Dar partea cu adevărat interesantă este alta: în zilele care au urmat, audienţa s-a menţinut aproape de acest record! Un site cultural care atrage peste 30.000 de oameni zi de zi (ceea ce ar însemna aproape un million pe lună) nu este doar un succes, ci mai ales dovada că se poate.

Tot în aceste zile, proiectul social al Asociaţiei Culturale Citatepedia s-a calificat în finala Campionatului de Bine. Suntem printre cei 44 de finalişti rămaşi în competiţie, după ce la start au fost 140.

Ne poţi da foarte uşor o mână de ajutor pentru o clasare cât mai bună. O donaţie de 5 lei se face rapid, iar acest vot de încredere este de folos nu doar în Campionatul de Bine, ci şi pentru alte finanţări. Cu cât vom avea resurse mai semnificative, cu atât vom putea dezvolta mai bine proiecte culturale, utile tuturor.

Anul 2018 a început foarte bine. Să vedem ce bucurii ne mai aduce!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Se încarcă...
 1 ianuarie 2018

Bilanţul anului 2017

Începem un nou an şi îi tragem linia de total celui din urmă.

2017 a fost un an excelent pentru Citatepedia. După o perioadă de stagnare, care sugera că a atins maximul posibil, audienţa a crescut la cote greu de imaginat pentru un site cultural-literar românesc: peste 600.000 de vizitatori diferiţi într-o lună, 32.530 de vizitatori diferiţi într-o singură zi. Procentual, creşterea este de circa 20% faţă de anul anterior. Rămâne foarte interesant de urmărit în ce măsură acest trend se va menţine în 2018.

Creşterea de conţinut la Citatepedia.ro a fost şi ea spectaculoasă: 31.000 de înregistrări, mult peste anii precedenţi. Principalul motor al acestei creşteri a fost Cornelia Georgescu, urmată de Micheleflowerbomb (care rămâne principala participantă per total, cu 54.000 de adăugări), Veronica Şerbănoiu şi Simona Enache. Mulţumiri atât lor, cât şi sutelor de participanţi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Se încarcă...
 29 decembrie 2017

262.000 de citate în română

Iată-ne ajunşi şi la finalul anului 2017. Sărbătorim marcând încă o mie pe contor.

În ultima perioadă ne-am ocupat de acţiunea noastră socială: participarea în Campionatul de Bine, ca modalitate de finanţare a creării de locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi. Ne-am calificat în semifinală şi acum ne străduim să ajungem printre finalişti. În 2018 dorim să ne extindem activitatea şi credem că este cel mai bine să împletim proiectele noastre culturale cu hotărârea de a angrena în ele cât mai multe persoane care, dată fiind situaţia lor fizică, nu pot lucra decât acasă.

Ne-ar fi de mare folos dacă ne puteţi creşte punctajul în Campionatul de Bine cu o donaţie de 5 lei. Contează mai mult decât vă imaginaţi.

La mulţi ani tuturor! Vă mulţumim pentru că sunteţi alături de noi şi vă dorim tot ce e mai bun în noul an!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Se încarcă...
 7 decembrie 2017

261.000 de citate în română

Intrăm în iarnă, se apropie vacanţele şi sărbătorile de iarnă. Iar Citatepedia merge înainte, ca trenul prin zăpadă: poate mai încetineşte în unele zile, dar merge înainte. După audienţa record din luna noiembrie 2017, orice fluctuaţie pare mai mult un respiro, o încărcare a bateriilor pentru următorul sprint, care începe în ianuarie.

Pe internet, tehnologiile evoluează în permanenţă. Teoretic, ele ar trebui să fie compatibile în urmă, astfel încât un site realizat în trecut să funcţioneze în continuare. Şi în general aşa este. Dar există şi o zonă unde treaba nu a mers tocmai bine: materialele video. Cu ani în urmă, ca să vezi un clip online, trebuia să ai instalată o extensie a browser-ului. Formatele video erau numeroase, iar diferite formate necesitau diferite extensii – o adevărată belea pentru utilizatori. Apoi au apărut player-ele realizate în Flash, care au rezolvat majoritatea problemelor. Numai că şi Flash este o extensie pentru browser, chiar dacă una cu o popularitate extraordinară. Toate aceste extensii afectează performanţele browser-elor, aşa că au apărut player-e care nu au nevoie de nicio extensie. În sine, asta este grozav. Numai că în acelaşi timp, vechile soluţii au început să nu mai funcţioneze.

Citatepedia.ro şi Citatepedia.com au de mulţi ani secţiuni cu materiale video. Acestea au fost refăcute, pe baza ultimelor standarde. Iar performanţa este mult mai bună.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Noutăţi despre site.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Ian    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii