7 decembrie 2017

261.000 de citate în română

Intrăm în iarnă, se apropie vacanţele şi sărbătorile de iarnă. Iar Citatepedia merge înainte, ca trenul prin zăpadă: poate mai încetineşte în unele zile, dar merge înainte. După audienţa record din luna noiembrie 2017, orice fluctuaţie pare mai mult un respiro, o încărcare a bateriilor pentru următorul sprint, care începe în ianuarie.

Pe internet, tehnologiile evoluează în permanenţă. Teoretic, ele ar trebui să fie compatibile în urmă, astfel încât un site realizat în trecut să funcţioneze în continuare. Şi în general aşa este. Dar există şi o zonă unde treaba nu a mers tocmai bine: materialele video. Cu ani în urmă, ca să vezi un clip online, trebuia să ai instalată o extensie a browser-ului. Formatele video erau numeroase, iar diferite formate necesitau diferite extensii – o adevărată belea pentru utilizatori. Apoi au apărut player-ele realizate în Flash, care au rezolvat majoritatea problemelor. Numai că şi Flash este o extensie pentru browser, chiar dacă una cu o popularitate extraordinară. Toate aceste extensii afectează performanţele browser-elor, aşa că au apărut player-e care nu au nevoie de nicio extensie. În sine, asta este grozav. Numai că în acelaşi timp, vechile soluţii au început să nu mai funcţioneze.

Citatepedia.ro şi Citatepedia.com au de mulţi ani secţiuni cu materiale video. Acestea au fost refăcute, pe baza ultimelor standarde. Iar performanţa este mult mai bună.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 1 decembrie 2017

Peste 600.000 de vizitatori la Citatepedia.ro într-o singură lună

Este deja de notorietate succesul pe care îl are site-ul Citatepedia.ro, cel puţin în spaţiul virtual cultural-literar. Practic, se întrece doar cu sine însuşi. Şi se autodepăşeşte.

Iată că în luna noiembrie 2017, audienţa a fost de 601.800 de utilizatori diferiţi! Este cu 25% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, o creştere spectaculoasă.

Numărul de pagini afişate este de aproape 2 milioane (1.946.792, pentru exactitate). În medie, asta înseamnă cam o pagină/secundă. Desigur, la orele de vârf sunt mai multe pagini/secundă.

Am ajuns aici cu resurse minime, dar cu pasiune şi perseverenţă. Nu avem o redacţie mare, dar avem mulţi prieteni. Mulţumiri tuturor! Aveţi de ce să fiţi mândri.

Citatepedia poate creşte în continuare. Şi va creşte. O va face din ce în ce mai bine, avem datoria şi bucuria de a îndeplini asta. Pentru toţi românii.

La mulţi ani, România!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 5 voturi
Se încarcă...
 20 noiembrie 2017

260.000 de citate în română

Iată că Citatepedia.ro a ajuns iarăşi la un număr foarte rotund. Ne bucură această creştere, desigur. Însă există ceva care ne bucură şi mai tare.

Audienţa site-ului tot creşte. În ultima vreme, a fost de 165.000 de vizitatori diferiţi pe săptămână. Mai exact, 165.791 de vizitatori în perioada 13.11.2017 – 19.11.2017 (un nou record săptămânal). Este enorm pentru un site cultural.

Creşterea succesului înseamnă şi o creştere a responsabilităţii. Ne străduim să aducem în prim-plan conţinut de calitate şi cât mai multe evenimente culturale semnificative. Prin proiecte cum este Intercogito (co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional), încercăm să punem în valoare experienţa acumulată, împingând limitele şi în alte direcţii.

Asociaţia Culturală Citatepedia lucrează în continuare, atât la dezvoltarea şi promovarea proiectelor existente, cât şi pentru unele noi. Veşti noi în curând!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Se încarcă...
 1 noiembrie 2017

259.000 de citate în română şi alte numere fabuloase

Citatepedia funcţionează din plin pe toate planurile.

Să atingem 259.000 de citate în română era ceva previzibil pentru cei care vizitează frecvent Citatepedia.ro. Dar ştiaţi că tot acum am depăşit 870.000 de citate în cele 42 de limbi de pe Citatepedia.net?!

Şi asta încă nu este noutatea cea mai mare! În luna octombrie 2017, Citatepedia.ro şi-a depăşit recordul de audienţă lunară, înregistrând 566.716 de vizitatori diferiţi (694.655 de vizite). Este o creştere de circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce este spectaculos la acest nivel de audienţă. Iar statistic vorbind, luna noiembrie trebuie să fie chiar ceva mai sus decât luna octombrie. Cine face un pronostic?

Noul proiect „Cugetările româneşti cuceresc lumea” – realizat de Asociaţia Culturală Citatepedia şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional – a pornit foarte bine pe Facebook. Abia aşteptăm ca şi motoarele de căutare să îi descopere toate cele 1.000 de cugetări traduse în 5 limbi de circulaţie internaţională! Ne puteţi da o mână de ajutor pentru promovarea culturii române în lume, scriind despre proiect şi distribuind cugetările pe reţelele sociale. Mulţumim!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Se încarcă...
 16 octombrie 2017

258.000 de citate în română şi nou record de audienţă

Toamna este îmbelşugată pentru Citatepedia. Dincolo de schimbările de contor pentru conţinut, sunt noutăţi spectaculoase.

Pe 4 octombrie 2017, în ajunul Zilei Educaţiei, Citatepedia.ro şi-a depăşit recordul de audienţă zilnică, având 32.530 de vizitatori diferiţi. Dacă luăm în calcul a doua jumătate a zilei de 4 octombrie şi prima jumătate a zilei de 5 octombrie, s-au înregistrat peste 35.000 de vizitatori în 24 de ore! Poate că pare doar un număr mare, să-l facem palpabil: gândiţi-vă că toţi locuitorii dintr-un oraş cum e Câmpina utilizează acelaşi calculator în aceeaşi zi. Incredibil, nu?

Pentru că am lansat Antologia aforismului românesc contemporan, ediţia a II-a, am adăugat pe mai multe pagini module care prezintă cele mai reuşite aforisme din creaţia celor 40 de participanţi. Este şi o modalitate de a promova aforistica românească în general.

Am refăcut şi imaginile care apar la distribuirea pe reţelele sociale – în special pe Facebook. Din păcate, va dura mult până când Facebook va înlocui vechile imagini. Oricum, e un pas înainte pentru o prezenţă mai plăcută în astfel de spaţii virtuale. Spor la distribuit!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Se încarcă...
 22 septembrie 2017

257.000 de citate

Baza de date tot creşte. Picătură cu picătură, ca o stalagmită uriaşă.

Creşterea secţiunii Aforisme continuă să fie alertă. Tocmai s-au depăşit 36.000 de aforisme. Ne bucurăm să vedem un interes crescut în această zonă.

Audienţa a revenit la peste 25.000 de vizitatori/zi. Este evident că Citatepedia se află printre instrumentele preferate de mulţi elevi. Lecţii uşoare!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Noutăţi despre site.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Noi    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii