23 iunie 2017

251.000 de citate în română

Vara şi-a intrat în drepturi. Nici pe Citatepedia nu e mai răcoare.

Secţiunea Aforisme este pe jar. De când am anunţat că lucrăm la a doua ediţie a Antologiei aforismului românesc contemporan, s-a creat multă animaţie. Contorul a sărit rapid de 32.000 de aforisme şi urcă vertiginos. Iar ceea ce se vede pe site este doar o mică parte din ce se întâmplă. Desigur, ne bucură să vedem aforiştii adunându-se în jurul aceleiaşi idei. Multe proiecte se pot realiza pe această bază. Aforistica merită promovată – se potriveşte perfect acestei lumi în viteză.

Să mai spunem şi că numărul surselor cunoscute a depăşit 15.000. Ne străduim să adunăm cât mai multe metainformaţii. Nu este deloc uşor, dar facem progrese.

Alte noutăţi importante sunt pe drum. Rămâneţi pe fază!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Se încarcă...
 13 iunie 2017

250.000 de citate în română şi 10.000 de fani pe Facebook

Sfertul de milion! Nu-i aşa că sună inimaginabil? Greu de crezut acum 12 ani că se poate ajunge aici. Dar uite că, piatră cu piatră, a crescut muntele. Felicitări pentru Micheleflowerbomb, Cornelia Georgescu, Simona Enache, Corneliu Tocan, Dan Costinaş, George Aurelian Stochiţoiu, Veronica Şerbănoiu şi ceilalţi peste patru mii de participanţi care au făcut acest lucru posibil.

O coincidenţă minunată: tot acum, numărul celor care ne-au acordat votul de încredere pe Facebook a depăşit 10.000. Mulţumim!

Citatepedia nu mai este de mult timp doar un site. Ne angrenăm tot mai mult în proiecte culturale, în modalităţi inedite. De exemplu, recent am început lucrul la a doua ediţie a cărţii cu care am lansat editura Digital Unicorn: „Antologia aforismului românesc contemporan”. Selecţia este făcută chiar de aforişti, pe baza unui mic regulament. Sperăm ca această ediţie să fie chiar mai cuprinzătoare decât prima, atât ca număr de aforisme reuşite, cât şi ca număr de autori.

Multe alte noutăţi sunt pe drum, rămâneţi pe fază!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 8 voturi
Se încarcă...
 30 mai 2017

249.000 de citate în română, 860.000 în toate limbile

Primăvara asta a fost cam capricioasă. Dar iată-ne ajunşi în pragul verii. Statistic vorbind, urmează sezonul mai liniştit pentru Citatepedia. Însă nu vă lăsaţi păcăliţi de aparenţe!

Contorul pentru limba română este foarte aproape de sfertul primului milion. Iar cel global scrutează orizontul după linia milionului. Când realizezi cât de multă informaţie cultural-literară se află în acest uriaş alcătuit din scurte scrieri, e năucitor.

Suntem entuziasmaţi de proiectele pe care le avem în lucru. Sperăm ca în iunie să avem o cascadă de anunţuri!

Ce putem spune deocamdată:

  • Dacă ştiţi cugetări care nu sunt deja pe site, ale unor autori români decedaţi înainte de 1946 (Nicolae Iorga, Mihai Eminescu, Liviu Rebreanu, Titu Maiorescu, Iulia Hasdeu etc), ne-am bucura să le adăugaţi.
  • La fel şi pentru aforisme ale autorilor români contemporani. Sperăm să adauge cât mai mulţi aforişti.

Rămâneţi pe fază, urmează lucruri frumoase!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Se încarcă...
 11 mai 2017

248.000 de citate în română

Ceva mai lent decât de obicei, mai punem o mie la socoteală.

Secţiunea Poezii a depăşit 26.000 de creaţii, scrise de peste 2.500 de autori. Şi încă poate creşte foarte mult.

Am refăcut lista de aforişti, pentru a include mai multe informaţii. Chiar dacă secţiunea Aforisme este cea mai mare, îi încurajăm pe aforişti să adauge cât mai multe dintre cele scrise, fiindcă pregătim o acţiune care îi va interesa.

De fapt, acesta este doar vârful aisbergului. În ultima vreme, am realizat o serie de îmbunătăţiri administrative, cu scopul de a pune în valoare mai bine colosul de informaţii acumulate, dar şi de a-l extinde.

Dacă încă nu aţi stabilit către cine direcţionaţi 2%, vă amintim că termenul limită este 25 mai 2017. Sperăm să alegeţi Asociaţia Culturală Citatepedia – vom face treabă bună!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Se încarcă...
 24 aprilie 2017

247.000 de citate în română

În ritm de vacanţă de primăvară, Citatepedia merge înainte. Ar fi bună o întâlnire literară la un grătar.

După ce a devenit partener al Festivalului Internaţional de Aforisme, Citatepedia a devenit şi partener media al Festivalului Filmului European. Ne bucurăm să promovăm astfel de proiecte culturale. Şi pentru că vrem să facem promovarea cât mai interesantă, am zis să folosim ce ştim noi mai bine: citate. Astfel, în secţiunile potrivite, prezentăm replici din filmele prezente în cadrul Festivalului Filmului European. Mulţumim organizatorilor pentru efortul depus ca acest lucru să se poată întâmpla. Este mai dificil decât pare să extragi astfel de replici dintr-un film. Şi sunt o mulţime de filme. Cu cât se apropie festivalul, replicile se vor diversifica.

Staţi prin preajmă, să vedeţi ce mai urmează!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 10 voturi
Se încarcă...
 13 aprilie 2017

246.000 de citate în română

Înfloresc zarzării, cireşii, Citatepedia… Încă o mie de „floricele” aşteaptă să fie admirate.

În engleză, avem o secţiune nouă: Limericks. Este vorba despre acele glume în versuri, tipic englezeşti, spuse mai ales la petreceri, uneori pe muzică. Rima AABBA şi ritmul specific le dau personalitate. Secţiunea conţine deja câteva sute de creaţii, dar este încă la început.

Sfintele sărbători de Paşti se apropie, aşa că vă urez, în numele tuturor celor contribuie la Citatepedia, lumină şi inspiraţie!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Noutăţi despre site.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii