31 martie 2017

Promotori ai aforisticii la Festivalul Internaţional al Aforismului

Fundaţia Pelin aminteşte celor interesaţi că organizează Festivalul Internaţional al Aforismului, ediţia I, în Tecuci, între 5-7 octombrie 2017. Iniţiatorul şi coordonatorul acestui eveniment este scriitorul şi profesorul Vasile Ghica. La festival sunt invitaţi Naji Naaman, scriitor libanez, umanist, promotor al culturii şi Preşedinte al Fundaţiei pentru Cultura Gratis (FGC), Valeriu Butulescu, cel mai tradus scriitor român contemporan, şi Alina Breje, reprezentantă a Asociaţiei Italiene de Aforism, „Torino in Sintesi”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 6 voturi
Se încarcă...
 7 martie 2017

Festivalul Internaţional al Aforismului

Fundaţia Pelin organizează în perioadă 5-7 octombrie 2017, la Tecuci, Festivalul Internaţional al Aforismului, ediţia I. La festival pot participa românii din ţară şi de peste hotare. Iniţiatorul şi coordonatorul festivalului este binecunoscutul aforist Vasile Ghica. Asociaţia Culturală Citatepedia este partener oficial al festivalului.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Se încarcă...
 17 iunie 2016

Marea finală a Concursului Humanitas în licee

Sâmbătă, 18 iunie 2016, la ora 11:00, cele două echipe finaliste în Concursul Humanitas în licee se află faţă în faţă în ultima etapă a ediţiei a V-a, care se desfăşoară în sala de conferinţe a Institutului Cervantes din Bucureşti. Momentele importante din viaţa Reginei Maria sunt conţinute în întrebările din marea finală a concursului. Sunteţi invitaţi să fiţi susţinătorul uneia dintre cele două echipe într-un matineu inteligent, prezentat de Andi Moisescu. Trofeul şi premiul cel mare sunt înmânate de criticul literar Dan C. Mihăilescu.

invit_concurs_18iun2016

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 25 martie 2016

Concurs cu citate de poveste

Editura Cutiuța cu povești și Citatepedia te invită la concurs!

Tot ce ai de făcut este să adaugi cât mai multe citate din poveştile tale preferate până la 1 aprilie 2016 inclusiv (şi Păcală e un personaj de poveste!).

Coperta

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Se încarcă...
 17 august 2015

Young Music Festival

Arenele Romane găzduiesc în perioada 17-19 septembrie 2015 prima ediție a celui mai mare festival-concurs de muzică din România, menit să transforme tinerele talente în adevărați artiști. Young Music Festival creează mediul perfect pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 5 și 16+ ani de a-și manifesta talentul și chiar de a-l explora și mai mult cu ajutorul unei echipe de specialiști din industria muzicală.

YMF poster

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 26 august 2014

Concursul de creaţie literară creştină „Primele semne”

Concursul de creaţie literară creştină „Primele semne” este un proiect inițiat de Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Aflat la prima ediţie, concursul se adresează autorilor ale căror texte nu au mai fost publicate.

Fiecare viaţă trăită în Hristos este o viaţă care merită povestită. Această poveste este ca o apă vie ce poate fi turnată în multe forme: într-un ulcior de lut sau într-o cană din care se soarbe de obicei cafeaua, într-un biberon ce hrănește pruncii sau în eprubeta unui cercetător știinţific. Important este ca ea să fie scoasă la lumină şi să fie împărtăşită tuturor. Să devină albie de urmat sau hrană, subiect de contemplare sau pretext de comuniune la „un pahar de vorbă”. Acesta este gândul cu care părintele Constantin Sturzu, directorul Centrului Cultural Misionar Doxologia, coordonator al Colecției Primele Semne, a demarat la Editura Doxologia un adevărat proces de extracţie literară.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Concursuri.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

august, 2017
L Ma Mi J V S D
« Iul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii