Impresii despre filme

 18 septembrie 2015

Amy

„Amy” este un documentar britanic despre viața și cariera artistei Amy Winehouse. Un film îngrozitor, îngrozitor, îngrozitor de captivant și de impresionant, pe care cred că ar trebui să îl vadă chiar și cei care nu o agreează sau nu o încadrează între soliștii lor preferați pe Amy. Pentru că povestea ei poate reprezenta pentru noi, oamenii obișnuiți, o importantă și tristă lecție de viață. Am iubit-o pe Amy după ce am văzut filmul acesta, deși nu sunt un fan și nici nu îi înțeleg pe deplin talentul.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 septembrie 2015

Ricki and the Flash

”Ricki and the Flash” este o comedie simpatică, ușoară – prea ușoară, din loc în loc, cu multe puncte slabe, dar care beneficiază de jocul excepțional al unor actori care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Respectă parțial clișeele filmelor de gen, dar are câteva episoade delicioase, care surprind plăcut, și un umor care încântă. Premiera oficială în România este pe 11 septembrie 2015.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 august 2015

În lipsa raţiunii

„În lipsa rațiunii” („Irrational Man”) – care are premiera oficială în România pe 28 august 2015 – e o ciudățenie de film, care mi-a lăsat impresia unui… ceva neterminat și nedefinit cum trebuie, dar – în același timp – m-a ținut pe scaun și nu mi-a permis mai deloc să mă rup de atmosfera creată pe ecran. Nu este deloc un film de top, iar poveștii îi lipsește tensiunea (deși are în centru o crimă), e dezlânată și înghesuită sub vorbărie multă, dar are o teză interesantă și beneficiază de jocul excepțional a unor actori ce reușesc să salveze pelicula.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 august 2015

Agentul de la U.N.C.L.E.

„Agentul de la U.N.C.L.E.” (”The Man from U.N.C.L.E.”) este un film lejer, plăcut, fără mari pretenții de capodoperă, dar și fără a-și lăsa spectatorul să se plictisească. Cu actori tineri și interesanți, cu personaje relativ bine definite, cu surprize plăcute de-a lungul acțiunii, cu răsturnări de situație care nu te lasă să te plictisești, cu dialoguri reușite și un umor care le sporește calitatea, cu o tehnică interesantă de filmare și cu o coloană sonoră impecabilă, pelicula merită, aș zice, două ore din viața iubitorilor genului, și nu numai. Filmul are premiera oficială pe marile ecrane românești pe data de 21 august 2015.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 octombrie 2014

Q.E.D.

„Q.E.D.” (quod erat demonstrandum) este un film românesc distribuit de ICON Production ce are premiera vineri, 10 octombrie 2014, o peliculă în regia lui Andrei Gruzsniczki. Subiectul este desprins dintr-o perioadă care i se va părea spectatorului de azi ruptă din altă dimensiune – fie a amintirii (dacă a trăit acele vremuri), fie a absurdului (dacă e mai tânăr decât ele). Regizorul declara într-un interviu că filmul său nu este neapărat despre comunism, ci despre lipsa de libertate, despre graniţe, despre destrămarea unor familii şi despre încercarea disperată a acestora de a se reuni, un avertisment referitor la faptul că am putea trăi (dacă nu trăim deja) situaţii similare şi astăzi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 29 august 2014

Camera groazei

„Camera groazei” („The Keeper of Lost Causes” / „Kvinden i buret”) este un thriller psihologic scandinav, adaptat de scenaristul filmului „The Girl with a Dragon Tattoo”, după romanul best seller omonim scris de Jussi Adler-Olsen în 2007. În 2013 „Camera groazei” a fost pe locul 1 în box office-ul din Danemarca, iar din 29 august 2014 este distribuit şi pe ecranele românești.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria Impresii despre filme.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii