13 februarie 2018

Despre lumea în care trăim

Fundația Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas și Fundația ARCCA organizează prima ediție a seriei de conferințe „Despre lumea în care trăim“, un festival de conferințe și dialoguri culturale și științifice pe teme de actualitate, susținute de specialiști importanți și oameni de cultură de prestigiu, care are loc la Ateneul Român în perioada 24 februarie–28 februarie 2018. Publicul îi poate întâlni pe scena Ateneului Român pe E.S. Hans Klemm, ambasador al Statelor Unite în România, pe Thierry Wolton, scriitor și istoric francez, celebrul autor al impozantei „Histoire mondiale du communisme”, pe Oliver Jens Schmitt, profesor de istorie sud-est europeană la Universitatea din Viena, pe Martin S. Martin, cu o lungă carieră de cardiolog la Fundeni, apoi în Statele Unite, pe Victor Ieronim Stoichiță, reputat critic și istoric al artelor, numit recent titular al Catedrei europene la Collège de France, pe Cristian Presură, cercetător Philips Research Eindhoven în Olanda. Fiecare susține o conferință de o oră, urmată de un dialog cu câte o personalitate din România: Corina Șuteu, Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Vlad Zografi, Marian Voicu, Gabriel Liiceanu.



Unde se află și încotro se îndreaptă lumea în care trăim, fie că e vorba de România centenarului Marii Uniri, de o Europă în căutare de noi repere sau de starea omenirii la început de secol XXI? La această întrebare care ne privește pe toți vor încerca să răspundă, în scenariul primei ediții, invitați din Statele Unite, Franța, Austria, Elveția și Olanda. O fac din perspectiva istoriei, a geopoliticii, a fizicii, a științelor medicale, a istoriei artei etc.

Evenimentul marchează totodată aniversarea celor 150 de ani de la înființarea Filarmonicii Române și Centenarul Marii Uniri.

Biletele (30 de lei pentru fiecare conferință) sau abonamentele (150 de lei pentru toată seria de șapte conferințe) se pot achiziționa de la casa de bilete a Ateneului Român sau de pe site-ul Filarmonicii „George Enescu“.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook