19 martie 2018

Despre educaţia estetică şi frumuseţea ideilor

Librăria Humanitas de la Cişmigiu invită publicul interesat miercuri, 21 martie 2018, ora 19:00, la o nouă ediție „Cărţile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu”. Invitatul acestei seri este Horia-Roman Patapievici, iar tema dezbaterii este „Despre educația estetică și frumusețea ideilor“.



Dan C. Mihăilescu spune:

Din păcate pentru toată lumea, foarte mulți oameni trăiesc urât. Urât social, conjugal și medical, dar și urât estetic, financiar, religios, culinar, vestimentar și turistic. Sărăcie, patologie, misofilie. În loc să fie corolarul pentru Bine și Adevăr, Frumosului i se rezervă invariabil un statut ancilar. Divorț de natură, fobie la cultură. Ce ne rămâne? Suntem dezosați etic și dezarticulați social. Ce mai înseamnă pentru noi savoir vivre, a trăi frumos, adică elegant, moral, rafinat, chibzuit, armonios, înțelept?

Cu cine să discutăm așa ceva de nu cu un recunoscut meșter în istoria ideilor și pasionat de istoria artelor, un om care știe să admire în egală măsură o ecuație, o formulă chimică, o teorie fizică, ca și un surâs boticellian, un asfințit pe colinele Toscanei, o teorie bancară liberală, ca și un șold rubensian?

Așadar, o seară frumoasă cu Horia-Roman Patapievici.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook