22 ianuarie 2018

De ce (și cum) citim romane?

Librăria Humanitas de la Cişmigiu așteaptă publicul miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 19:00, la o nouă întâlnire „Cărţile care ne-au făcut oameni, cu Dan C. Mihăilescu”. Invitata acestei seri este scriitoarea Ioana Pârvulescu, iar tema dialogului are titlul „De ce (și cum) citim romane?”.



Ioana Pârvulescu observă:

Dorința de a citi repede, ca să ajungi la sfârșitul cărții și de a citi încet, ca să nu ți se termine cartea, două semne, de obicei simultane, ale romanului bun.

Iar Dan C. Mihăilescu mărturisește:

În adolescență mă îmbătam cu poezie și filozofie (amatoristic). În studenție, devoram romane. Nu din evazionism, ci exclusiv pentru lecțiile din ele: să înțeleg oamenii, popoarele, istoria, geografia și mentalitățile. Sexagenar, prefer memorialistica și sunt net ostil ficțiunii.

De ce continui să citesc cu fervoare romane? Și care sunt cele mai profitabile metode de asimilat diversele substanțe narative?

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

One thought on "De ce (și cum) citim romane?"

  1. Jacinte Jon Jacinte Jon spune:

    În picioare am asistat, fără să îmi fac rezervare, la două aparitii…de dragul lui Dan C. Mihăilescu, am facut imposibilul- posibil, simt că ne iubește, stiu de ce ne vorbește. Are un dar anume: orator nu s-a nascut, a devenit cu timpul, citind mult. Nu stiu cum reușește, puțini avem vreme, dar simt cum încearcă să ne apropie de actul citirii, pe câți mai mulți interesați de… evoluție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook