26 aprilie 2018

Cu bastonul prin Bucureşti – Cartierul Evreiesc

ARCEN organizează la final de săptămână un nou traseu-cultural pietonal în cadrul ediției de primăvară a proiectul „Cu bastonul prin București”. Zona istorică propusă spre explorare este Cartierul Evreiesc din Capitală. Traseul prin „Bucureștiul Evreiesc” se desfășoară vineri, 27 aprilie 2018, de la ora 18:30, sâmbătă și duminică, 28-29 aprilie 2019, de la ora 17:00, cu plecare din dreptul Liceului Matei Basarab (str. Matei Basarab nr. 32). Traseul parcurge străzile: Logofăt Udriște, Ionescu Gion, Romulus, Ceauș Radu, Parfumului, Maximilian Popper, Anton Pann, Ion Filibiliu și bulevardul Mircea Vodă.

Foto: Alberto Groșescu


În cadrul traseului prin „Bucureștiul Evreiesc”, se propune o serie de exerciții de imaginație și de întoarcere în trecut prin poveștile care însoțesc explicațiile istorice și arhitecturale ale zonei.

Cartierul istoric propus spre explorare a scăpat parțial de demolările din anii ‘80, oferă un impresionant material vizual ce merită explorat, cunoscut și conservat, dar se află în preajma Căii Călărașilor despre care au circulat informații în ultimele luni că este propusă spre demolare pentru fluidizarea traficului auto, demolare care ar afecta și Cartierul Evreiesc.

Foto: Andreea Dobrescu

Zona păstrează până azi amintirea mahalalei bucureștene autentice, a caselor împresurate de grădini, a negustorilor ambulanți și a oamenilor cu stare deopotrivă. Amprenta etnică poate fi și ea observată atât prin arhitectură și instituțiile simbolice, cât și prin urmele vieții culturale care a înflorit aici datorită locuitorilor din această zonă, reprezentanți ai avangardei.

Participarea la traseul ARCEN este gratuită. În cazul în care condițiile meteo nu permit organizarea plimbărilor, traseul este reprogramat în zilele libere de 30 aprilie-1 mai 2018.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook