29 aprilie 2008

Copila

Copila deschise ochii. Mâna ei mai ţinea încă strâns şi dreaptă lumânarea. Irisul de culoarea mării cerea lumina flăcării pentru adȃnc de suflet.

Dimineaţa, când soarele încă nu răsărise, pornise tristă în căutarea sensului pierdut al cuvintelor. Se trezise cu pumnii strânşi a durere, cu obrajii scăldaţi în şiroaie de lacrimi, inima durând-o ca un bulgăre de foc înroşit. Încă o dimineaţă din săptămâna patimilor, zi în care nu înţelegea de ce…

De ce cuvintele au puterea să fie pentru inimă ghimpi? De ce întunericul ucide brutal un zâmbet, într-o secundă?

Simţea că drumul sufletului îi era urcuş pe munte de măslini, coroană de spini pe drumul răstignirii. Crucea inimii îi scrijelea durerea, ii sfâşia umerii, îi îngenunchia şi ii cobora fiinţa în neputinţă. Cupa de amar îi era preaplină, plină de otrava suferinţei. Şi totuşi, ca prin vis, speranţa pâlpâia acolo, departe… în zarea înceţoşată.

Cu licărul credinţei vii, înţelegea că viaţa, de fapt, nu este drumul Golgotei, că faptele noastre nu sunt cruce pe cale şi nu sunt nimicire pe drumul sufletului. Acum copila înţelegea puterea izbăvirii: în inima ce ne este flacără către Tatal trebuie să ne găsim iertarea, pentru că inima arde cu putere în ziua Învierii, slăvindu-l pe Cel Unul Născut, Iisus, Lumina care ne-a redat Luminii, ridicându-ne din adâncurile negândite ale morţii, pentru a ne învia din iubire şi cu iubire pentru Tatăl!

Fiecare dintre noi ardem în viaţă cu inima, suntem lumânări care-şi ţin flacăra inimii vie, din iubire pentru Lumină! Dăruind vom primi!

Primăvara este timpul Renaşterii, sărbătoarea pascală este Renaştere! Învierea Fiului ne este renaşterea întru Viaţă, este Taina pe care Dumnezeu o trimite pentru a ne chema către Sine, în iubirea Lui fără margini faţă de noi, copiii Lui. În noaptea sfăntă a Învierii, lumânările învie de la una la alta flacăra, primind şi dăruind lumină, primind şi dăruind iubirea!

Inima înălţată către Lumina Tatălui să ne fie sărbătoarea Învierii, pace sufletească, sănătate cu iubire către semeni şi cei dragi aproape. Puterea credinţei şi iertării să ne fie plinătatea inimii!Sărbători cu bine întru bucurie cerească! Hristos a înviat!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook