16 februarie 2012

Concursul Naţional de Scenarii 2012

HBO România, în parteneriat cu Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), anunţă cea de-a 12-a ediţie a Concursului Naţional de Scenarii. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO România, cuprinde trei categorii: lung metraj, scurt metraj (secţiuni dedicate tuturor cineaştilor români aflaţi la debut) şi documentar (secţiune la care se pot înscrie deopotrivă profesioniştii şi amatorii).



Printre finaliştii ediţiilor anterioare ale Concursului Naţional de Scenarii se numără: Cristian Mungiu, câştigătorul primei ediţii pentru scenariul de lung metraj „Cartier”; Cătălin Mitulescu, care în 2004 câştigă premiul pentru scurt metraj pentru „O zi bună de plajă”, şi Tudor Voican, câştigătorul premiului pentru lung metraj în 2004, cu scenariul „Schimb valutar”.

„HBO România organizează Concursul Naţional de Scenarii de mai bine de 10 ani, din dorinţa de a oferi o şansă tinerilor scenarişti talentaţi să fie recunoscuţi în piaţa de film şi, de ce nu, să îşi transforme scenariile în filme. În ceea ce priveşte continuarea seriei de documentare originale HBO, vom avea în vedere, în primul rând, scenariile finaliste ale Concursului Naţional de Scenarii”, declară Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) se bucură de o bine-meritată reputaţie naţională şi internaţională, fiind identificat ca cel mai important eveniment de film din ţara noastră. În acest context, motivul asocierii dintre TIFF şi HBO România în Concursul Naţional de Scenarii este evident: organizatorii îşi propun să susţină schimbarea într-un domeniu care o merită din plin, filmul românesc. Mai mult, HBO România are convingerea că TIFF va asigura o bună expunere tinerilor finalişti.

Premiile oferite de către HBO România în cadrul Concursului Naţional de Scenarii sunt următoarele:
– Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj este în valoare de 3000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.
– Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj este în valoare de 1500 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.
– Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar este în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.
– Premiul HBO – 3 zile la TIFF va fi pus la dispoziţia celor 9 (nouă) finalişti ai celor trei categorii şi constă în următoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile – detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul www.tiff.ro).

Perioada de desfăşurare a concursului este 10 februarie 2012 – 26 martie 2012. Ora 13:00 a zilei de 26 martie 2012 este ultima dată exactă la care un scenariu se poate înscrie la Concursul Naţional de Scenarii, ediţia 2012.

Anunţarea câştigătorilor se va face în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania care urmează să se desfăşoare la Cluj în perioada 1-10 iunie 2012.

Pentru mai multe informaţii şi pentru înscrierea scenariilor, puteţi accesa www.hbo.ro/concursscenarii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

5 thoughts on "Concursul Naţional de Scenarii 2012"

  1. motoc spune:

    recomandati-mi un material CUM SE SCRIE UN SCENARIU DE FILM ? motoc

  2. Laurentiu Budau spune:

    TOATE INFORMATIILE NECESARE PENTRU SCRIEREA UNUI SCENARIU LE PUTETI GASI AICI:

    http://www.scribd.com/doc/31807254/Cum-Se-Scrie-Un-Scenariu

  3. alexandru spune:

    Eu am doar o singura intrebare destul de cruciala,nu am gasit in Regulament sa se specifice ca si ogligatoriu ca scenariile sa fie scrise cu diacritice,desigur ca asa ar fi indicat dar daca trimitem scenarii fara diacritice nu cred ca o sa fie descalificate,nu? Spuneti-mi voi ce credeti.:)

  4. Mirela spune:

    Am salvat, in anii trecuti, in calculator, o serie de informatii despre cum se scrie un scenariu. Asa ca daca inca mai esti interesat sa afli cum se scrie, da-mi add pe messenger si vorbim acolo. Adresa mea de mail/messenger este umiri2000@yahoo.com .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook