17 martie 2011

Concurs: Arată citatele care îţi plac şi câştigi cărţi!

Concurs: Arată citatele care îţi plac şi câştigi cărţi!Împreună cu Editura Litera, propunem un concurs tuturor celor care iubesc citatele. Premiile oferite de editură sunt romane de cea mai bună calitate.

Pentru a participa la concurs, trebuie doar să pui pe blogul tău citate preluate de pe Citatepedia folosind comanda Copiază! (ce apare sub fiecare citat). Cu cât pui în mai multe zile, cu atât ai mai multe şanse de a câştiga!

După ce adaugi citate, trebuie să ne trimiţi adresa blogului folosind formularul de contact. Mare grijă când completezi adresa de e-mail, pentru a putea lua legătura.

La concurs poate participa orice persoană cu domiciliul în România, care are 18 ani la data începerii concursului (minorii pot participa indirect, dacă înscrierea în concurs e realizată de un părinte). Nu pot participa angajaţii editurii Litera, administratorul site-ului www.citatepedia.ro şi rudele de gradul I ale acestora.

Concursul se încheie pe 17 aprilie 2011. În cel mult 10 zile, vor fi desemnaţi doi câştigători, luând în consideraţie numărul zilelor diferite în care au fost preluate citate, numărul citatelor şi calitatea acestora. Fiecare câştigător va primi câte un pachet de cărţi, constând din:

La începutul secolului XX, într-o vreme în care onoarea şi sacrificiul sunt încă principii călăuzitoare, micuţul oraş Howbutker, din zona estică a Texasului, este guvernat de două familii cu origini străvechi: Toliver, stăpâna celei mai mari plantaţii de bumbac din zonă, şi Warwick, care are în proprietate hectare întregi de păduri cu lemn pentru cherestea.

Copiii celor două familii, frumoasa şi încăpăţânata Mary Toliver, şi delicatul, dar puternicul Percy Warwick, sunt eroii unei poveşti de dragoste dramatice. Percy o iubeşte pe Mary de când se ştie şi îşi doreşte cu ardoare să o ia în căsătorie, dar în inima lui Mary nimic nu este mai presus decât plantaţia de bumbac lăsată moştenire de tatăl ei. Atracţia dintre ei este însă de neevitat, iar consecinţele despărţirii lor se resimt de-a lungul anilor, dând naştere unui şir nesfârşit de minciuni, dezamăgiri, secrete şi tragedii. O saga ce se întinde pe mai multe generaţii (1914-1985), o iubire dincolo de limite şi un blestem al pământului care umbreşte dintotdeauna destinul familiei Toliver.

Leila Meacham oferă cititorilor în romanul „Trandafiri” un splendid buchet de sentimente de familie, în care se împletesc pasiunea, răzbunarea şi o mulţime de “ce-ar fi fost dacă”.

În lumea lui Eddie Russett, culoarea înseamnă destin. Odată testată, percepţia culorii le determină oamenilor locul în Cromatocraţie. Nimeni nu poate vedea preponderent decât o culoare şi nimeni nu ştie de ce –, dar sunt o mulţime de necunoscute apărute după Ceva Ce s-a Întâmplat, dezastrul care s-a abătut asupra omenirii şi care a fost urmat de deFaptizare şi de Retroziuni.

Ca pedeapsă pentru răzvrătirea împotriva birocraţiei Colectivei, Eddie – un Roşu, aşadar cu doar o treaptă deasupra Cenuşiilor, clasa muncitoare – este trimis să facă un recensământ al scaunelor în Cărminul de Răsărit, în Hotarele Îndepărtate, un ţinut unde locuitorii au un mod aparte de a interpreta Regulamentul. Într-o lume în care întrebările şi cei care le adresează nu sunt văzuţi cu ochi buni, Eddie se îndrăgosteşte, se răzvrăteşte împotriva Prefectului, află un mare secret şi este înghiţit de un copac carnivor.

„Nuanţe de cenuşiu” de Jasper Fforde este un roman provocator, sofisticat şi plin de substanţă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 5 voturi
Încarc...

37 thoughts on "Concurs: Arată citatele care îţi plac şi câştigi cărţi!"

  1. Lucian Velea spune:

    Câştigătorii sunt Dana Pătrăşescu şi Dan Costinaş, care au preluat pe blogurile proprii un mare număr de citate, detaşat cele mai multe.

    Felicitări şi lectură plăcută! Aşteptăm citate din cărţile câştigate. ;)

  2. Dan spune:

    Mulţumesc Lucian, mulţumesc Litera!
    Felicitări Danei pentru numărul neaşteptat de mare de citate… citate!
    Sărbători de primăvară frumoase şi liniştite tuturor!

  3. Dan spune:

    Confirm primirea cărţilor: “Trandafiri” de Leila Meacham şi “Nuanţe de cenuşiu” de Jasper Fforde.
    Din nou: mulţumesc Litera, mulţumesc Lucian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook