11 februarie 2019

Comuniune

Editura Humanitas Fiction invită pe cei interesați la Librăria Humanitas de la Cișmigiu miercuri, 13 februarie 2019, ora 19:00, la lansarea romanului „Comuniune” de Ann Patchett, o poveste lucidă și tandră despre profundele legături de iubire și loialitate care ne țin împreună. Vorbesc despre carte Marina Constantinescu, filolog, critic de teatru și realizator TV, Ana Maria Caia, jurnalist, Sandra Ecobescu, președintele Fundației Calea Victoriei, și Rodica Ștefan, traducătoarea romanului. „Comuniune” este al treilea roman al scriitoarei americane Ann Patchett publicat în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, după „Belcanto” (2007) și „Fascinație” (2013).



În clipa în care Bert Cousins o întâlnește pe Beverly Keating la petrecerea de botez a fiicei acesteia din urmă, cei doi se simt atrași unul de celălalt cu o forța căreia nu i se pot împotrivi. Iubirea ce se naște între ei, subminând căsniciile în care amândoi se află deja, va duce la destrămarea acestora și întemeierea unei noi familii împreună cu cei șase copii cu vârste cuprinse între cinci și doisprezece ani. De-acum încolo, fetele lui Beverly, Caroline și Franny, și copiii lui Bert — Cal, Holly, Albie și Jeannette — vor pendula între două cămine.

Acesta este, de fapt, punctul din care povestea pornește în forță, istorisită pe mai multe voci și din perspective diferite, fiecare dintre personaje deținând, pe rând, rolul principal și având posibilitatea de a-și desfăoura propria realitate. Patchett urmărește vreme de cincizeci de ani destinele celor șase copii ai celor două familii, interacțiunile dintre ei în momentele-cheie ale vieților lor și felul în care divorțul părinților și reconfigurarea familiilor le modelează parcursul și alegerile, trasând în tușe sigure profiluri psihologice veridice, de o mare subtilitate.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook